Howstuffworks isimli sitede yer alan haberde ise, obez çocuklar için 5 sağlıklı çözüm yolu öneriliyor. İşte bunlar:

Dışarı çıkın ve oynayın: Kilo vermenin gerekli bileşenlerinden biri, dışarı çıkmak ve egzersiz yapmaktır. Diyet planları kısa süreli olarak işe yarayabilir, ancak aktif yaşam tarzıyla birlikte çok dengeli ve sağlıklı bir beslenme, kilolarınızı korumanın tek yoludur. 2004 yılında yapılan bir araştırmada, çocukların televizyon izlediği ya da video oyunu oynadığı her saatin obez olma riskini ikiye katladığı bulundu. Çocuklar için bununla mücadele etmenin en iyi yolu, evden dışarı çıkmak ve oyun oynamaktır. Bisitlete binebilirler, ip atlayabilirler, seksek oynayabilirler. Sokakta yapılan her aktivite, evde televizyon karşısında yatmaktan daha hareketlidir. Çocuklarınızın arkadaşlarıyla dışarıda daha fazla zaman geçirmesini sağlayın ve böylece daha az kilo alacaktır.

Zindeliği öğrenin: Çocukluk çağı obezitesinin nedenlerinden biri de çocukların çoğunun formunda olmanın ne olduğunu bilmemesidir. Amerika'da okullarda daha fazla matematik ve İngilizce derslere zaman ayrılırken, beden eğitimi dersleri kısıtlanıyor. Ulusal Spor ve Beden Eğitimi Derneği, ilkokul öğrencilerinin sadece yarısının beden eğitimi derslerine katıldığını belirtiyor. Lise öğrencilerinin ise yüzde 30'u beden eğitimi dersi alıyor. Eğer çocuğunuzun okulunda yeterince beden eğitimi dersi olmadığına inanıyorsanız, formunu koruması için gerekli egzersizleri ona siz öğretin ya da kursa gönderin.

Sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin: 1980'den beri çocukluk çağı obezitesindeki artışla birlikte, aileler televizyon izlerken çocuklarının yedikleri yiyecekleri takip etmeye başladılar. Aile tarafından hazırlanan temel öğünler sağlıklı ve besleyici olurken, çocuklar özellikle televizyon izlerken yağlı, şekerli ve boş kalorili atıştırmalıklar yiyorlar. Dolaplarınızı bu tür yiyecekler yerine sağlıklı atıştırmalıklarla doldurarak çocuğunuza yardımcı olabilirsiniz. En iyi tatlı abur cuburu, evde taze meyvelerle hazırlayabilirsiniz. Meyvede yağ bulunmaz, kalorisi düşüktür ve iki öğün arasında çocuğunuzun kendisini tok hissetmesini sağlar. Film izlerken yağlı patlamış mısır yerine fındık, ceviz gibi kabuklu kuru yemişler ve çekirdekler daha sağlıklıdır. Çocuğunuzun canı tatlı isterse, fırınınızda az şekerli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Gazozu azaltın: Çocuklarınıza sağlıklı gelişim için gerekli yiyecekleri ve içecekleri öğretin. Fakat, çocuğunuzun zararlı içecekleri içmesini istemiyorsanız, siz de içmemelisiniz. Bu şekilde problemin yarısını çözebilirsiniz. Harvard Üniversitesi, gazozun çocukların beslenmesinde şeker takviyesi etkisi yaptığını buldu. Araştırma, çocuğun tükettiği her gazozun obezite riskini yüzde 1,6 oranında artırdığını gösterdi. Çocuğunuz dışarıdayken ona doğru kararlar almasını öğretin. Gazoz yerine alternatif olarak meyveli maden sodası sunabilirsiniz.

Mutfakta yardımcı olun: Yemek hazırlarken, çocuğunuza da sebzeleri yıkamak ya da kesmek gibi görevler verebilir veya ızgarada yardım etmesini isteyebilirsiniz. Vereceğiniz görevlerin yaşına uygun olmasına dikkat edin. Eğer çocuğunuz yemek hazırlanırken aktif rol oynarsa, yediği her şey daha fazla ilgisini çekecektir. Akşam yemeğini hazırlarken, yiyeceklerin yağ, şeker ve kalori içeriği hakkında sohbet edebilirsiniz./zaman