Bursa Mudanya Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada, şekerin kalori dışında vücut için hiçbir faydasının olmadığı bildirildi. Şeker yenildiği zaman insülin salgılanımı uyarılacağı için açlık hissi uyandırdığının vurgulandığı açıklamada, "Diyet yapan insanlar kan şekerlerinin düştüğünü bahane ederek şeker alımına ihtiyaçları olduğunu düşünürler. Oysa vücuda alınan tüm besinler ve şekerler glikoza dönüşmektedir. Bu yüzden kişi hiç şeker yemese de diyete bağlı olarak kan şekeri düşmez. Şeker haricinde kullanılan tatlandırıcılar da insan vücudunda ciddi sağlık sorunlarının nedenleri arasında yer alabiliyor. Uzun süre ve çok yüksek düzeyde alınan tatlandırıcıların kanser yapıcı etkisi olduğu görülmüştür. Bu ürünlerin insülin salınımı üzerinde şeker kadar etkileri yoktur, bu yüzden normal şekerden daha iyi oldukları düşünülebilir. Rafine beyaz şeker yerine, daha az kalori içeren ve mineral tuzlarla vitaminler açsından da daha zengin olan balı tercih etmek organizma açısından çok daha yararlıdır." denildi.

"SUYU YEMEKTEN ÖNCE İÇİN"
Kalori hesabı yapmanın zayıflamak isteyen bir kişi için şart olduğunun belirtildiği açıklamada, kalorinin nasıl alındığının da önemli olduğu vurgulandı. Açıklamada, vücuda alınan kalorinin yüzde 12 – 15'inin proteinlerden, yüzde 25 – 30'unun yağlardan ve yüzde 50 – 60'ının da karbonhidratlardan gelmesi gerektiği dile getirildi. Zayıflamak için suyun yemeklerden önce içilmesinin tavsiye edildiği açıklamada, yemek öncesi içilen suyun mide kapasitesini dolduracağı için tokluk hissi vereceğini ve yenilen yemek miktarını azaltacağı hatırlatıldı. Yemek aralarında içilen suyun iştah açabildiğine dikkat çekilen açıklamada, sıvı tüketmeden ya da az miktarda sıvı alarak yenilen yemekte daha çabuk doyulacağı belirtildi. Açıklamada, lifli yiyeceklerin, bir miktar sıvıyla tüketilmesinin lifin şişerek hacim oluşturduğu ve tokluk hissi vermesini sağlayacağı için bu tip besinlerin sıvı gıdalarla veya suyla birlikte alınmamasında yarar olduğu anlatıldı.

"AŞIRI REJİM TEHLİKELİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR"
Mudanya Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi'nden yapılan uyarı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "1 gram yağ 9 kalori, 1 gram protein ve karbonhidrat 4 kalori vermektedir. Vücuda alınan karbonhidratların ve proteinlerin fazlası da yağ olarak depo edilmektedir. Bütün kalorilerin vücutta yaptığı etki ve kiloya dönüşme özelliği aynı değildir. Gün içinde yemek zamanları dışında bir şeyler yiyor ve normalde 3 öğünden aldığınız kaloriyi 4,5 hatta 6 küçük öğünde alıyorsanız bu atıştırmalar bir soruna sebep olmaz. Tuz da vücudun su tutmasına yol açar ancak vücuttaki yağ oranlarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Buna karşılık aşırı tuz kullanımı suyla beraber kişide şişkinlik hissine yol açabilir. Ağır rejimler sadece metabolizmayı değil sindirim sisteminizi de bozar. Önce aşırı bir kısıtlama, dolayısıyla ani kilo verme, ardından da aşırı yasaklar yüzünden kontrolün kaybedilmesi ve ani kilo alımı gibi bir kısır döngüye girildiğinde metabolizma sarsılır. Bunun sonucunda da çok doğal olarak aşırı kilo riski artar. Buna bağlı olarak kişide yeme ihtiyacının tamamen ön plana çıktığı pek çok patolojik sorun ortaya çıkabilir. Bu durumda yapılması gereken; yavaş kilo verdiren, kişiyi korkunç yasaklar içinde boğmayan ve hem yemek hem de rejim olayını yaşamın tek unsuru haline getirmeyen rejimlere yönelmektir."