İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Emniyet yetkilisinin HABERTÜRK"e verdiği bilgilere göre, Cem G."nin bulunabilmesi için ailesi, arkadaşları ve yakınlarından toplam 47 kişiyi teknik takibe alan polis, Cem G."nin teslim alınmasından bir hafta önce “üst makamlardan” gelen talimat doğrultusunda takibi durdurdu. Takip sırasında şüpheli kişilerin telefonları dinleniyor, evleri ve işyerleri izleniyor, kimi zaman polis araçları ve memurlarıyla yakın takip gerçekleştiriliyordu. Ancak tüm takip ve izleme faaliyetleri bir hafta önce durduruldu, Cem G."nin izi bu bir hafta boyunca sürülmedi. Polisin teknik takibine, Cem G."nin babası Nida G."nin şirketlerinden birinde çalıştığı ve sevgilisi olduğu ileri sürülen “Şükran” isimli bir kadın da takıldı. Teknik takip sırasında elde edilen verilere göre bu kadın, cinayetten hemen sonra eve götürdüğü temizlikçilerle birlikte kan lekelerini temizleyen kişi.

ŞİFRELİ MESAJLAR VERDİ

Polisin ulaştığı bilgilere göre, Cem G. cinayeti işledikten sonra panikle Münevver"in cesedini parçalayıp çöp konteynerine attı ve babasını aradı. Baba Nida G. de “Şükran” adlı bu kadını arayıp, temizlikçi kadınlarla birlikte eve gitmesini istedi.

Cem G. ile ailesi arasında bağlantı kurulduğundan şüphelenen polisin “Şükran” adlı kadını yakın takibe aldığı, ancak kadının polis tarafından izlendiğinden şüphelenerek telefon konuşmalarında şifreli mesajlar verdiği de öğrenildi. Kadının, bir telefon görüşmesinde “Birazdan oraya geleceğim ancak konvoyla geliyoruz” diyerek polis ekipleri tarafından takip edildiği mesajı vermeye çalıştığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Cem G."nin ağabeyi Levent G. de teknik takip listesindeydi. Ancak polis, katil zanlısının ağabeyinin eğlence mekânlarından çıkmadığını tespit etti. Sabahlara kadar eğlendiği saptanan Levent G."nin, zaman zaman polis ekiplerini atlattığı da öğrenildi. Bu arada, teknik takip sırasında elde edilen veriler ışığında, baba Nida G."nin burs verdiği 6 üniversite öğrencisi kızla yaşadığı aşk ilişkisinin de ortaya çıktığı öne sürüldü.