Kadıköy'deki bir kilisede kafasına tabancayla ateş ederek intihara kalkışan iş adamı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Alınan ilk bilgilere göre Osmanağa Mahallesi Muvakkithane Caddesi'nde bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'ne ibadet amacıyla gelen iş adamı Sevan İnce, tabancayla kafasına ateş etti.

Kilise görevlilerinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri İnce'yi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan İnce, ailesinin isteğiyle Çamlıca'daki Ömür Hastanesi'ne nakledildi.

Bu arada, sabah saatlerinde Maltepe'deki iş yerinden ayrılarak Kadıköy'deki kiliseye gelen İnce'nin, kilisenin ortasında ceketini çıkararak, tabancayla başına bir el ateş ettiği anlaşıldı.

İnce'nin intihar girişiminden önce bir not yazdığı ve nota haber verilmesini istediği 2 yakınının cep telefonu numaralarını eklediği öğrenildi. Soruşturmayı sürdüren polis, kilisenin içini gösteren güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Yelken ve deniz kıyafetleri imalatı yapan bir şirketin ortağı olan İnce'nin Çanakkale Savaşı sırasında atılan top mermisi şarapnel parçalarını toplayıp, eriterek ve çelikle karıştırarak yaptığı bıçaklarla tanındığı ifade edildi. İnce'nin ayrıca, haftada 2-3 kez kiliseye giderek dua ettiği de öğrenildi.

GAZETEPORT