Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, “Yaşlılarımız, geçmişimizi geleceğe taşıyan, yarınlarımızı kuran millet olma bilincinin tarih sayfalarını dolduran çınarlarımız, kültür ve medeniyetimizin en değerli taşlarıyla süslenmiş baş tacımızdır. Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Sanayileşme ve kentleşme süreci içerisinde geleneksel ailenin, çekirdek aileye dönüşmesi, kadının çalışma hayatına girmesi, gelenek, kültür ve değerlerdeki değişmeler, ayrıca tıpta kaydedilen ilerlemeler neticesinde ortalama insan ömrünün uzaması, yaşlı nüfusun artması yaşlılığı sosyal bir sorun olarak önümüze çıkarmaktadır” diye konuştu.
“Bizler yaşlılara gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde aşılandığımızda saygıyı hak edebileceğiz” diyen Kılınç, “Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir.
Kendi kendine yetebilen ve topluma aktif olarak katılan yaşlılarımızın sayılarının arttırılması amacıyla, onların beden ve ruh sağlığının iyileştirilmesi için, kişi ve kuruluşların katkılarıyla devletimizin organizasyonunda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Yeni projelerin hayata geçmesinin beklendiği şu günlerde ortaya çıkacak projeler beni de heyecanlandırmaktadır. Bu duygularla tüm büyüklerimize nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.