Geçtiğimiz günlerde Van depreminde evsiz kalan ve Didim’de ağırlanan 963 depremzedeyi AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öğüş ile birlikte ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, ziyareti sırasında kendilerine iletile sorunların takipçisi olduklarını belirtti.
Hükümet olarak Van depreminin yaralarını sarmak için her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, “Yaşanan felaketin izlerini silmek biraz zaman alacak. Biz AK Parti olarak hadiseye sadece ekonomik değil, aynı zamanda insani açıdan bakıyoruz. Özellikle depremden olumsuz etkilenen kadın ve çocukların psikolojilerinin süratle onarılması gerekiyor. İşte asıl inşa edip onarmamız gereken enkaz da bu” diye konuştu.
Van merkez ve Erciş’ten gelen depremzedelerin misafir edildiği dinlenme tesislerinin yaz koşullarına göre yapılandırıldığını anımsatan Gültekin Kılınç, beklenmedik bu gelişme karşısında yetkililerin de bazen zor durumda kalabileceğine dikkat çekti. Aydın genelinde üç bine yakın depremzedenin başta Didim ve Kuşadası olmak üzere değişik yerlerde ağırlandığını kaydeden Kılınç, şunları söyledi: “Van depreminden zarar görüp ilimizde ağırlanan kardeşlerimizin biraz sabırlı olmasını istiyorum. Bu bir geçiş sürecidir. Vanlı kardeşlerimizin bütün ihtiyaç ve sorunlarını gidermek için büyük bir çaba harcıyoruz. Öncelikle okula giden yavrularımızın sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam etmelerini sağladık. Bunun yanında depremzedelerin temel ve acil ihtiyaçlarını karşıladık. Van’da duyulan her acıyı bizde yüreğimizde hissettik. Bugün Van’da yaşanan deprem Aydın’da yaşanabilirdi. Bize düşen bu kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak. Burada ağırladığımız misafirlerimiz memleketlerine döndüklerinde bize dua ederlerse kendimizi bahtiyar sayacağız”