Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında bir tebliğ yayınladı.

Konu hakkında bir açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, üreticiye olumlu yansıyacak yeni çalışmanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında bir çalışmayı hayata geçirdiğini ifade eden Gültekin Kılınç, “Hükümetimiz tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin yeni bir çalışma başlattı” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yayınladığı tebliğin kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için belirlenmiş makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin hususları kapsadığını belirten Kılınç, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, yatırım tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek veriliyor. Hibeye esas yatırım gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına ise 100 bin TL’dir. Ayrıca sadece süt üretici birlikleri 100 bin TL’lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilecek. Üreticilerimizin bir an önce bulundukları il ya da ilçe müdürlüklerine giderek yayınlanan tebliğ hakkında daha kapsamlı bilgi alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png