Türkiye’de gençlik ve spor hizmetlerine yönelik imkânları en iyi şekilde kullanarak gelecek nesillere aktarma gayreti içinde olduklarını belirten AK Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, ’’Hükümet olarak güçlü ve lider Türkiye’nin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımıza en iyi hizmeti sunmak için gayret ediyoruz’’dedi.
2011 yılında, Aydın iline Gençlik ve Spor Bakanlığından toplamda 20 milyon 747 bin liralık kaynak aktarıldığını ifade eden Kılınç, yatırımların 2012 yılında artarak süreceği müjdesini verdi. Gültekin Kılınç ayrıca, ’’ Aydın’ın kalkınması ve gelişmesi için AK Parti hükümeti olarak bu güne kadar neyin sözünü verdiysek yerine getirdik. Tarım ve ekonomide olduğu gibi, sporun her alanında Aydın’ın bir marka olması gerek. Bunun için gerekli tesis ve spor alanlarının açılması ve gençlerin buralara teşvik edilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız oldukça gayretli çalışmalar yürütüyor. Amacımız hep birlikte yaşanabilir örnek Aydın’ı inşa etmek’’ şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ YURDU’NA 19 MİLYON 810 BİN TL
Öte yandan, 2011 yılında yapılan 20 milyon 747 bin liralık yatırımın önemli bir bölümünün, 19 milyon 810 bin lira ile merkezde hizmete açılan 1000 yatak kapasiteli yüksek öğrenci yurdu inşaatında kullanıldığı bildirildi. Bunu 626 bin lira ile Aydın sentetik yüzeyli atletizm pisti takip ederken, Koçarlı Yeniköy voleybol sahası, isabeyli, Köşk, Koçarlı ve Yenipazar Sentetik Çim yüzeyli Futbol Sahası ile Karacasu Sentetik Çim Yüzeyi Futbol Sahası ve Kuyucak Kurtuluş Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası için aktarılan toplam bütçenin, 20 milyon 747 bin 154 TL olduğu öğrenildi.

Kılınç,2011 yılındaki yatırımları şöyle açıkladı:
“Koçarlı Yeniköy Voleybol Sahası için 40 bin lira
Aydın Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti için 626 bin 65 lira
İsabeyli, Köşk, Koçarlı ve Yenipazar Sentetik Çim yüzeyli Futbol Sahası için 95 bin lira
Karacasu Sentetik Çim Yüzeyi Futbol Sahası için 10 bin lira
Kuyucak Kurtuluş Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası için 75 bin lira
Merkezde hizmete açılan 1000 yatak kapasiteli yüksek öğrenci yurdu inşaatı için 19 milyon 810 bin 500 lira olmak üzere toplam 20 milyon 747 bin 154 lira ödenek artırılmıştır.”