Efelik kültürünün gelecek nesillere en doğru şekilde yansıtılması gerektiğini ifade eden Milletvekili Kılınç, ziyarette derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Milletvekili Gültekin Kılınç’a ziyareti sırasında Nazilli Belediyesi Eski Başkanlarından Esat Ergüler, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç ile yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.
Dernek Başkanı Erhan Darcan, derneklerinin kuruluş amacının Nazilli başta olmak üzere Aydın’ın tanıtılması, Efelik kültürünün gelecek nesillere en doğru şekilde aktarılmasını ayrıca gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtarılması olduğunu ifade etti.
“GEÇMİŞİMİZE SAHİP OLARAK GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”
Bölgede kurulan derneklerin tanıtım açısından çok önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Gületkin Kılınç “Geçmişimize sahip olarak geleceğimizi şekillendireceğiz. Kültürü Avrupa’ya ve dünyaya öğreten millet olarak önce kendimiz inanıp başkalarına da anlatmak için sorumluluğumuzu iyi üstleneceğiz. Efelik fedakarlıktır. Eşimizden, çocuklarımızdan fedakarlık yaparak yapılan bu çalışmalar bölgemiz ve ülkemiz açısından çok önemlidir. Gençlerimizi ve geleceğimizi kurtarmamız için hepimiz özverili bir şekilde çalışmak zorundayız. Sivil toplum kuruluşları ve biz vekiller olarak bu önemli sorumluluğu hep birlikte üstlenmeliyiz. Demokrasinin oluşabilmesi ve kültürümüzün gelecek nesillere aktarılabilmesi için toplum olarak katılımda bulunmalıyız. Özellikle kültürümüzü yansıtan sizler gibi derneklerin önemi yadsınamaz. Tanıtım ve etkinliklerde sizlere projeleriniz doğrultusunda destek olmaya gayret edeceğiz. İstenmeyen durumların ortaya çıkmaması için de aynı amacı taşıyan derneklerin birlikte hareket etmelerini ve ayrılık yaratmamalarını diliyoruz. Bu konuda da sizlere yine büyük görevler düşüyor” dedi.
Nazilli Mor Cepkenli Efeler ve Kültür Derneği Başkanı Erhan Darcan, ziyaret sonunda Nazilli ve Efeliğin tanıtılması, yaşatılması için hazırladıkları bir projeyi Milletvekili Kılınç’a vererek kendisinden destek istedi.