18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Gültekin Kılınç, “Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahraman şehitlerimiz, bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz milli birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Çanakkale muharebeleri göstermiştir ki, dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. İnanıyorum ki o yüksek ruh, o millet olma bilinci, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır. Milletimiz, tarihte zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşmıştır” diye konuştu.
“Millet olarak yokluklar içindeyken bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız” diyen Kılınç, şu ifadeleri kullandı: “Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi işte bu ruhtur, bu inançtır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü temel taşlarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir.
Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Ülkemizi dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken, bizi millet yapan yüksek değerleri canlı tutmalı daima yüceltmeliyiz. Bu inançla Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum”