AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Ramazan ayı programı kapsamında Germencik ilçesinde incelemelerde bulundu. Ziyareti kapsamında Germencik’te yayın yapan Yörem Gazetesi’ni de ziyaret eden Kılınç’a AK Parti Germencik İlçe Başkanı İsmail Eğinovası, İl Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Celal Kavcar, Mehmet Aydemir, Ufuk Yalçi ile Germencik İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Necip Aslan, Tolga Toy, Serkan Şanlı ve bir grup partili eşlik etti. Kardeşler Matbaacılık Germencik tesislerine gelen Kılınç’ı gazete sahibi Yılmaz Kuzu, Yüksel Kuzu ve gazete çalışanları karşıladı.

Ziyareti için Kılınç’a teşekkür eden Yılmaz Kuzu, Aydın’ın büyükşehir yapılmasıyla ilçelerde yayın yapan yerel basının bazı sorunlarla karşılaşacağını hatırlatarak, Kılınç’tan bu sorunların ortadan kaldırılması yönünde çalışmalar yapması ricasında bulundu.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden AK Parti’li Kılınç, “Anadolu basınının yaşadığı sorunları gündeme getirmek lazım. Basın gerçekten demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Halkımızın haber alma hakkını sizler sağlıyorsunuz. Eğer çıkarılacak yasalarda yerel basını bağlayan aksaklıklar olursa bunları tespit edip çözmek gerekir. Büyükşehir çalışmalarıyla alakalı mutat toplantılar yaptık. Hem belediye başkanlarımızla hem de partimizin il yönetimiyle onların fikirlerini aldık. Ayrıca büyükşehir olması gündemde olan 14 ilin valileriyle toplantılar yaptık. Konu, çok detaylı, çok geniş kapsamlı. Herkes kendine göre teklifler veriyor. Şimdi önümüzde Söke’nin il olması yönünde de teklifler var. Bunlar en ince ayrıntısına kadar değerlendiriliyor” dedi.

“Bizim partimizin içindeki dinamikleri sürekli canlı tutan bir yapısı var” diyen Kılınç, “Ben de sürekli komisyonlarda görev yapıyor, çeşitli raporlar hazırlıyoruz. 2023 yılında Türkiye’yi neler bekliyor, nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz konularında ön çalışmalar yapıyoruz. 2023vizyonunu yansıtacak partimizin nasıl bir yol haritası çizmesi gerektiği konusunda fikir verecek birçok konu üstünde çalışmalarımız devam ediyor. Bekleyen kanunları görüşmek üzere TBMM’nin erken açılma ihtimali var. Sayın Başbakanımızın önerdiği gibi, genel seçimlerin dört yılda birden tekrar beş yılda bire çevrilmesi, yerel seçimlerin 6 ay öne alınması gündemde. Bu konuda da çeşitli çalışmalarımız var. Sayın Başbakanımızdan bu güne kadar ilçelerin kapatılacağına dair herhangi bir şey duymadım. Büyük beldelerin ilçe olmaları gündemde. Bazı beldeler var, ilçe olmaları gerekir. Bakıyorsun Anadolu’da bin 500-2 bin nüfuslu ilçeler var, ama Bizim buralarda nüfusu 15 bin olan beldelerimiz var. Mesela Ortaklar, Acarlar, Bağarası, Davutlar, Atça, Pamukören gibi. 10 bin nüfus baz alınırsa bizim Aydın’da en az 8 beldemiz ilçe olabilir, bunların ilçe yapılmaları konusunda çalışmalarımız var. TBMM’nin açılmasıyla bu konuların hepsi görüşülerek, gerekli çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png