İktidara geldikleri günden bu yana hayalleri gerçeğe dönüştürüp Türkiye’nin vizyonunu genişlettiklerini söyleyen AK Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, millete efendilik değil, hizmetkarlık aşkıyla yola çıktıklarını kaydetti. Çine Adnan Menderes Barajının Türk milletinin 141 yıllık rüyası olduğunu ifade eden Kılınç, AK Partinin asırlık projelere hayat verdiğinin altını çizdi.
Türkiye’nin 2002 yılından bu yana yürütülen etkin ve akılcı politikalarla bölgesel güç haline geldiğini ifade eden Ak Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, “Artık karar masalarında Türkiye’de var. Bunun başlıca nedeni siyasi istikrar ve ekonomik büyümedir” dedi. Geride bırakılan dokuz yıllık süreçte hükümetlerinin yapılamaz denilenleri gerçeğe dönüştürdüğünü kaydeden Gültekin Kılınç, Çine Adnan Menderes barajının bunlardan sadece biri olduğunu belirtti.
Ak Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ve Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi ile birlikte Çine Adnan Menderes Barajına gelerek incelemelerde bulunan Gültekin Kılınç, ortaya çıkan bu eserin Türk milletinin kararlılığını ve gücünü yansıttığını söyledi. Baraj hakkında Jeofizik mühendisi Mustafa Yaşar Kökçek’ten bilgi alan Kılınç, “Türkiye’nin gelişmesinden ve güçlenmesinden rahatsızlık duyanlar, suni gündemlerle ülkeyi karıştırıp eski karanlık günlere dönmenin planlarını yapıyorlar. Milletten aldığımız güç ve temsil yetkisiyle her türlü karanlık oluşumun karşısında kararlılıkla duracağız. Tam 141 yıllık rüya gerçek olmak üzere. İnşallah 2013 yılında elektrik üretimine de başlanarak ülke sanayisine büyük katkı sağlanacak” dedi.
Çine Adnan Menderes Barajındaki incelemelerin ardından merkez şantiye binasına geçen Ak Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, burada kendisine sunulan şeref defterini imzalayarak şunları yazdı; “Bugün 141 yıllık rüyayı son haliyle görmek için Çine İlçe Başkanımız Erkan Özkaya, Akçaova ve Karpuzlu Belediye Başkanımız ile birlikte geldik. Gördüklerimizden son derece mutluluk ve ülkemiz adına gurur duyduk. Büyük bir kararlılıkla, demokrasi şehidi, büyük siyaset adamı Adnan Menderes’in isminin ve anılarının yaşatılacağı bu barajın tamamlanması talimatını veren ve ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği büyük devlet adamı, milletinin hizmetkarı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımızı sunuyor, barajın yapımı ve tamamlanmasında emeği geçen değerli bakanımız Veysel Eroğlu ve DSİ’nin her kademesindeki çalışanlarına, Özkar İnşaatın sahiplerine ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, bu eserin hayırlar getirmesini diliyorum.” 

20120224ay522125_01.jpg

20120224ay522125_04.jpg