Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Marusi Lisesi’nde okuyan bir öğrenci öğretmenlere ve okul görevlilerine kılıçla saldırdı.
 
Saldırıda yaralanan okulun müdür yardımcısı ile bir okul görevlisi Agiya Olga Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
 
Sırtında bir "Samuray" kılıcı ile okula gelen 18 yaşındaki öğrenci, kendisini engellemek isteyen okul bekçisini kılıcıyla yaraladı. Daha sonra, kendisini korkuyla izleyen öğrencilerin arasından geçerek okulun ikinci katında bulunan öğretmen odasına giden saldırgan, burada bulunan müdür yardımcısına saldırdı. Saldırgan öğrenci diğer öğretmenlerin de yardımıyla bir odaya kapatıldı. Ancak öğrenci, 5 metre yükseklikteki pencereden atlayarak okulun avlusuna çıktı ve buradaki bir temizlik görevlisine de saldırarak yaraladı.
 
 
 
 
Saldırgan, okulun avlusundaki Yunan bayrağını indirdikten sonra, koşarak caddenin karşısında bulunan başka bir okula gitti. Burada da avluda temizlik yapan bir kadın görevliye kılıcıyla saldırarak yaralayan saldırgan öğrenci, avludaki iki bayrağı daha indirdi.
 
Saldırgan öğrenci, daha sonra olay yerinden kaçmaya çalışırken, öğretmenlerin haber vermesiyle gelen polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
 
Bu arada, okulda sakin bir kişi olarak bilinen ve okulun dini korosunda yer aldığı öğrenilen öğrencinin, ailevi sorunları bulunduğu bildirildi.
 
Diğer yandan, Pellas bölgesindeki Rizohori kasabasında çıkan bıçaklı kavgada bir kişinin hayatını kaybettiği, üç kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Edinilen bilgiye göre, bir kahvehanede müşteriler arasındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda, Arnavut asıllı olduğu belirtilen 27 yaşındaki bir kişi kahvehane sahibine ve içeride bulunanlara bıçakla saldırdı.
 
Kavga sırasında ağır yaralanan 45 yaşındaki bir kişi hayatını kaybederken, 44 yaşında bir Yunanlı ile 32 yaşında bir Arnavut asıllının da yaralandığı belirtildi.
 
Polisin olayla ilgi soruşturma başlattığı bildirildi.
 
Yunan basın-yayın organları, ülkenin bu çeşit şiddet olaylarına alışık olmadığına dikkati çektikleri haberlerinde, "Toplumumuz nereye gidiyor?" sorusunu soru.
 
AA