Kılıçdaroğlu, ilk PM toplantısına MYK listesini hazırlamış olarak girecek. Dolayısıyla tüzüğe göre Genel Başkan ve genel sekreterle birlikte en az 17 kişiden oluşması gereken MYK’da kimlerin olacağı da Kılıçdaroğlu’nun yeni PM üyelerinden bazılarıyla yapacağı/yaptığı görüşmelerle netleşecek.

CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun üye sayısını arttırmasının da söz konusu olabileceği MYK ile ilgili olarak haklarında “Görevlerini sürdürürler” denilenler şöyle: Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu, Gökhan Günaydın, Sencer Ayata, Emrehan Halıcı, Perihan Sarı.

Adnan Keskin’in dönüşü

Bu noktada Adnan Keskin’e özel bir paragraf ayırmak gerekiyor. Kılıçdaroğlu’nun “Partide ikinci adam yok” açıklamasına karşın CHP’nin siyasi geleneği nedeniyle uzun bir süre daha “Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevi “İkinci adamlık” olarak kabul edilecek gibi görünüyor.

Bu koltuğa da Denizli Milletvekili Adnan Keskin’in oturması bekleniyor. Keskin, CHP’nin baraj altında kaldığı 1999 seçimlerine, genel sekreter unvanıyla girmişti. Eski tüzüğe göre partinin ikinci adamı olarak kabul edilen Genel Sekreterlik görevinden 1999 seçimlerinin ardından istifa eden ve o tarihten bu yana genel merkezde görev almayan Keskin, 13 yıl sonra bu sefer yeni tüzüğe göre “İkinci adam” olarak kabul edilen Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak geri dönecek. Hakkında “Bıraktığı yere” dönüyor yorumları yapılan Keskin, Kılıçdaroğlu’nun yerel ve genel “İktidar” hedefi koyduğu seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimi için belirlenecek stratejinin mimarlarından biri olacak.

Kimler girer kategorileri

Öte yandan “Yeni MYK ile ilgili diğer kategoriler şöyle:
“İlk kez MYK’da görev alır” denilenler: Şafak Pavey, Gülseren Onanç ve Bülent Kuşoğlu
“Yeniden MYK’ya döner” denilenler: Gürsel Tekin, Umut Oran, Engin Altay, Haluk Koç
“Durumu belirsiz” denilenler: Erdoğan Toprak, Nihat Matkap ve Bihlun Tamaylıgil.