CHP"nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP"li Başkan Topbaş"tan belediye şirketlerinin bilançosu açıklamasını istedi. Kılıçdaroğlu, "Topbaş açıklamazsa yarın ben açıklayacağım" dedi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, birçok kez çağrı yapmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi"ne bağlı 23 şirketin bilançolarını açıklamayan İBB Kadir Topbaş"a seslenerek, “Bu şirketlerin bilançolarını açıklaman için pazar gününe (yarın) kadar vakit veriyorum. Açıklamazsan ben açıklayacağım” dedi.

"Muhallebicilik yapsın"
Açıkladığı projelerle ilgili olarak Topbaş"ın bazı basın kuruluşlarına gönderdiği kılavuza da değinen Kılıçdaroğlu, “Açıklamalarım, Topbaş"ı rahatsız ediyor. Konuşmalarımdan özet alıp mektup yollamasını çağdaş bulmuyorum. Oradan ayrılsın. Ne güzel, kendisinin muhallebici dükkanı var. Muhallebi olayını geliştirebilir. O konuda daha iyi işler yapabilir” diye konuştu.

"Opera nedir biliyor mu?"
Türkiye Turizm Acenteleri Birliği"ni (TÜRSAB) ziyaret ederek Başkan Başaran Ulusoy"la görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş"ı İstanbul"la ilgili projelerini televizyonda tartışmaya da çağırdı.
Kimin vizyonunun daha geniş ve çağdaş olduğunun belirlenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, “İstanbul"a çağdaş bir opera binası projemiz var. Acaba sayın Topbaş operanın ne olduğunu biliyor mu? Hayatında hiç operaya gitmiş mi? Kaç tane müze gezmiş?” dedi.
Topbaş"ın tartışma özgüveni olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Taksim ve Kadıköy gibi meydanların yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bu alanlar trafiğe kapatılmalı, turizme kazandırılmalı” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Taksim Meydanı"ndaki gösteri yasağına da karşı olduğunu belirtti.

"Dünya markası olmalıyız"
İstanbul"un dünya markası olmayı hak eden bir kent olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“3 imparatorluğa başkentlik yapmış bir kent, son yıllarda dünya metropolleri sıralamasında geriye gidiyorsa ciddi bir sorun var demektir. Tarihi yarımada, kesinlikle çirkin yapılaşmadan arındırılacaktır. Turistlerin özgürce gezebilecekleri, tarihi teneffüs edecekleri bir yer olacaktır.
İstanbul kültür başkenti olacaksa, buraya yakışır bir opera binasının olması gerek. Biz bunu 5 yıllık icraatımızda yapacağız. İstanbul aynı zamanda dünya halklarından entelektüel birikimi olan insanların da mekânı olacak. Yaşadığımız sorunlardan biri de tarihi eserlerin restorasyonu.
Bugün Paris"e, Londra"ya imreniyorsak onlar neden İstanbul"a imrenmesinler. Her üniversite hocası, opera sanatçısı İstanbul"a gelmeyi bir düş olarak görmeli. Bizler 5 yıl içinde turizmi 2 katına katlamış olacağız.”



Okey molası
Kılıçdaroğlu, yoğun bir şekilde sürdürdüğü seçim çalışmalarına önceki akşam kısa bir mola verdi. Kılıçdaroğlu, Halkalı"daki parti katılım töreninin ardından akşam evinin bulunduğu Kağıthane"ye gitti. İl Başkanı Gürsel Tekin"le birlikte mahalledeki bir kıraathaneye uğrayan Kılıçdaroğlu, hem vatandaşlarla çay içip sohbet etti hem de okey oynadı.

MİLLİYET