CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cidde Bildirisi'ne Türkiye'nin imza atmamasına ilişkin,"Sayın Davutoğlu başka bir otoriteden bağımsız olarak gerçekten Başbakanlık yapmak istiyorsa TC'nin geleneklerine bağımlı davranmak zorundadır. Dışişleri müsteşarları gelir belli aralıklarla muhalefet partilerine bilgi verir. Bu aksayarak devam ediyor" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Adli Yıl açılış törenine katılmayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Başbakanın o toplantıya gitmesi gerekiyordu. Başka bir otoriteden bağımsız olarak ben ülkeyi yöneteceğim karar bende sorumluluk da bende demesini bekliyorum. Bunu yaptığı zaman bizim muhattabımız olacaktır" dedi. 

"Toplumu gereken kim?" diye soran Kılıçdaroğlu,"Adımız üstünde muhalefet partisi. Tüm demokrasilerde muhalefet partisi olmak zorundadır. Biz hükümetin yanlışlarını dillendirdiğimiz zaman bu toplumu germez düşündürür. Kimlik siyasetine son vermesi lazım. Her insanın kimliğine yaşam tarzına inancına saygı gösterecek. BİZ CHP olarak toplumu ayrıştıran bu politikaya karşı çıkıyoruz.Biz bugüne kadar kimlik siyaseti yapmadık. Davutoğlu kimlik siyasetinin ne türlü felaketlerine yol açtığı görmek istiyorsa Ortadoğu'ya baksın" diye konuştu. 

TÜRKİYE'NİN IŞİD POLİTİKASI

Cidde Bildirisi'ne Türkiye'nin imza atmaması değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu başka bir otoriteden bağımsız olarak gerçekten Başbakanlık yapmak istiyorsa TC'nin geleneklerine bağımlı davranmak zorundadır. Dışişleri müsteşarları gelir belli aralıklarla muhalefet partilerine bilgi verir. Devletin kilit noktalarındaki isimlerin bilgi vermesi gerekiyor. Bu aksayarak devam ediyor. IŞİD bir terör örgütüdür. Türkiye her türlü terörle mücadele etmelidir. Musul Başkonsolosluğunda 49 rehine neden ve hangi gerekçelerle Türkiye'ye getirilmedi. MİT'in uyardığı söyleniyor. Birileri orada kalın dedi. O birileri kim?" ifadelerini kullandı. 

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Bedelli askerlik konusunda yaptığımız açıklamalar sadece bir dönemle değil. Mali durumu el vermeyenler de bundan yararlanmalı. Askerlik süresi kısaltılmalı. Bu düşüncelerimiz arkasındayız" dedi.