Kılıçdaroğlu’nun örgütlere “İmza verirseniz disipline gidersiniz” diye baskı yaptığı öğrenildi.

CHP’de, Ankara ve İzmir’den sonra İstanbul’da da olağanüstü kurultay toplanması için imza süreci başlatıldı. Paniğe kapılan CHP yönetimi, örgütlere baskı yapmaya başladı.

KURULTAY KARARI ALINDI

Edinilen bilgiye göre İstanbul il delegeleri, olağanüstü kurultayı toplamak amacıyla imza sürecini başlattı. Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu’ndaki Metro Park Otel ve Kadıköy’deki Cundalı Restaurant’ta gerçekleştirilen iki ayrı toplantıda “İl Başkanlığı seçimi yapılması için olağanüstü kongrenin toplanması” yönünde karar alındı. Toplantıya üç ayrı bölgeden 31 temsilci katıldı.

“CHP’NİN GENEL BAŞKAN SORUNU VAR”

İlginç diyalogların yaşandığı toplantıda CHP’de bir genel başkan sorunu yaşandığı vurgulandı.

Toplantıda delegeler, “Partimiz kötüye gidiyor. Partinin bütçesi bile yönetilemiyor. Genel başkan partiyi götüremiyor. Partinin gidişatı iyi değil. Partimizin bir genel başkan sorunu var.

Bunu artık açıkça söylemek gerek. Toplum Kemal Bey’e kredi açmıştı. Ancak o krediyi heba etti” görüşünde mutabakata vardı.

İLK İMZA YARIN ATILACAK

Toplantıda alınan karara göre delegeler yarın (Çarşamba) yeniden bir araya gelecek ve imza süreci başlatılacak. İmzacıların İstanbul’daki 630 delegenin 450’sinin imzasını almayı hedeflediği ve olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için 316 imza verilmesi gerektiği belirtiliyor. Delegelerin yarın notere giderek kongre istediklerine ilişkin tebligatı genel merkeze yollamaya başlayacakları öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU PANİKTE!..

Ankara ve İzmir’den sonra İstanbul’da da imza toplama kararı alınması, Kılıçdaroğlu ve ekibini paniğe sevk etti. Kılıçdaroğlu, imza sürecini baltalamak için örgütlere “imza atmayın” baskısını artırdı. İddiaya göre Kılıçdaroğlu, delegeleri arayarak “İmza vermeyin. İmza verirseniz disipline gidersiniz” dedi. Bu nedenle de çok sayıda kişinin imza vermekten çekindiği belirtiliyor.

“MAYIS’A KADAR KILIÇDAROĞLU GİDECEK”

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki bir ismin isyan hareketini el altından başlattığı ve desteklediği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen CHP’nin ağır toplarından birisinin, “Mayıs ayına kadar Kılıçdaroğlu’nu gönderiyor, yerine de Mehmet Haberal’ı getiriyoruz” dediği iddia ediliyor. Tartışmaların sürdüğü dönemde Kılıçdaroğlu ile arası açılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, Silivri Cezaevi’ne giderek Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ı ziyaret etmesi dikkat çekti.
yeniakit