Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Cuma günü gerçekleşen kabine değişikliği sonrası bu gün görevi Sadullah Ergin"e teslim ederken, uzun süredir eleştirildiği "Deniz Feneri" davasıyla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu"na bir çağrıda bulundu.

Bakanlığının son bir yılı bu davanın gölgesinde geçen ve yaptığı açıklamalarla pek çok kez eleştiri oklarına hedef olan Şahin, Deniz Feneri davasına hiçbir zaman müdahalesinin bulunmadığını söyledi. CHP"nin bir süre önce kendisi hakkında gensoru önergesi verdiğini hatırlatan Şahin, artık Bakanlık koltuğunda bulunmadığı ve CHP"nin kendisi hakkında daha kolay soruşturma açabileceğini hatırlattı. İşte eski Adalet Bakanı Şahin açıklamaları:

* Ben Deniz Feneri davasıyla ilgili şahsımın ve bakanlığımın suçlanmasını bir türlü kabullenemiyorum. Aslında bu konuda şahsımın ve bakanlığımın tebrik edilmesi gerekir.

* Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Almanya"da devam eden davayla ilgili Türkiye"de de uzantısı var iddiası üzerine yaptığı soruşturma sonucu Almanya"dan bu dosyaların istenmesi yazısı bize gelir gelmez Almanya"ya göndermişizdir.

* Bakanlık geciktirdi, taraf oldu gibi değerlendirmeleri siyasi buluyorum. Benim Deniz Feneri davasıyla ilgili hiçbir engelleyici tutumum olmamıştır. Bu konudaki suçlamaları kabul etmiyorum.

* CHP bilindiği gibi bir gensoru önergesi verdi. Keşke bu devir teslim bir hafta sonra olsaydı da bu gensoru önergesini Mecliste görüşme imkânım olsaydı. Kim kamuoyunu yanıltmış, kim yalan söylemiş milletimize izah etme fırsatı bulabilseydim.

* Kılıçdaroğlu"na bir çağrı yaptım: Meclise bir gensoru önergesi verdiniz. Burada bir takım suçlama ve iddialarda bulunuyorsunuz. Bu suçtur. Şimdi önergede ileri sürdüğünüz hususları bir soruşturmaya dönüştürebilirsiniz. Çünkü görevdeki bakanlarla ilgili denetim yolu soruşturmadır.

* Gerekirse Yüce Divana kadar gider. Bu iddialarınızda samimi iseniz, eğer bir soruşturma önergesi verirseniz, sayımız yetmez derseniz ben de imza vereceğim. Bu isnatların hiçbiri kabul etmiyorum. Hiçbir davayla ilgili benim bağımsız yargı organlarına talimat vermem asla düşünülemez.