Erdoğan için kullandığı küfür olarak algılanan "ana... ana..." sözleri büyük tepki çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son konuşmasında yine ağır ifadeler kullandı.
 
Partisinin Edirne'nin Selimiye Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Ergene Nehri'nin temizlenmemesini eleştirdi ve AK Partili yöneticilere 'hergele' dedi.
 
'Hergele neden temzilenmiyor' diye sordu ardından da, "Binmeye veya yük taşımaya alıştırılmamış at veya eşek" ile "Terbiyesiz, görgüsüz kimse" anlamına gelen Hergele sözcüğüne vurgu yaparak, "Bir arkadaşım 'hergeleler' var o yüzden temizlenmiyor diyor" diye konuştu.
 
CHPLideri Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak mitinginde Başbakan Erdoğan'a meydan okuyup şu sözleri sarf etmişti "Eğer bir toplu iğne ucu kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edersen eyvallah, ispat edemezsen, benim adımı yolsuzlukla anarsan... ana...a... söylemeyeyim, gerisini söylemeyeyim. Neden bu kadar söylüyorum. Arkadaşlar biz temiz siyaseti getirmek istiyoruz" Kılıçdaroğlu kendisini izleyenlerin gülmesinin üzerine herhangi bir düzeltme yapmayıp gazetecilerin sorusu üzerine "Aslında daha sert bir ifade kullanacaktım. Ama şu anda doğru olmayacağını düşündüm ve o anda kestim." dedi.
 
Milliyet