CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere’deki bombardımanda hayatını kaybeden 34 kişinin yakınlarının temsilcilerini parti genel merkezinde kabul etti.

Olayın peşini bırakmayacaklarını tekrarlayan Kılıçdaroğlu, ''Hükümetin size bir özür borcu var ve o borcun yerine gelmesi gerekiyor'' dedi.

Uludereliler'e, ''Acılarınızı unutmak kolay değil'' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP olarak ellerinden gelen her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeteri kadar kamu yatırımı olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin bölge politikasının daha fazla yatırım ve istihdam yaratmak olduğunu ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Can kaybı, çatışmalar çok fazla oluyor bölgenizde. Acılar daha fazla yaşanıyor. Bunların da sonlandırılması siyaset kurumunun görevidir'' diye konuştu.

 

Demokrasinin özünün insana saygı ve yaşam hakkının korunması olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Umarız adalet olur, sizden özür dilenir ve failler ortaya çıkarılır. Uludere'de yaşanan dram, Türkiye Cumhuriyeti'nde kendisini insan olarak gören herkesin ortak dramıdır. Hepimiz olayın üzerine gitmeli, failleri ortaya çıkarmak için çaba harcamalıyız'' diye konuştu.

‘ADALET İSTİYORUZ’
Sadece adalet istediklerini vurgulayan Uludereliler, hükümetten faillerin bulunması, heron görüntülerini kimin yönlendirdiği, kimin “vur” emri verdiğini ortaya çıkaracak adım göremediklerini söylediler.

Uludereliler, şimdiye kadar kimsenin görevden alınmamasının, sorumluların ortaya çıkarılmamasının hükümetin olaya yaklaşımını gösterdiğini ifade ettiler.

Kaymakam Naif Yavuz'u darbetmekten 5 kişinin tutuklu olduğunu anımsatan Uludereliler, savcılığın olaya karışan diğer kişilerin teslim olmadığı için dava açmadığını ve tutukluların mağdur edildiğini de dile getirdi.