DİĞER HABERLER

CHP'lilere şok gözaltı

Haberin Videosunu izlemek için tıklayın

AYDINPOST-CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesinde Aydınlılarla buluşarak vatandaşlardan 'Hayır' oyu vermelerini istedi.

Saaat 19.00'da Aydın'a giriş yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığı alanda "Recep Bey havuzlu villada, çiftçi perişan tarlada", ""Anamızı da, babamızı da, bacımızı da, dayımızı da, amcamızı da, yedi sülalemizi aldık geldik Sayın Genel Başkanım" ifadelerinin yeraldığı pankartlar dikkat çekti.

Atatürk Meydanını dolduran 30 binin üzerinde vatandaş, miting boyunca Kılıçdaroğlu için sloganlar attı, meydanı inletti. Alandaki tüm partililere hayır pankartları dağıtıldı. Meydandaki vatandaşlara sürekli parti anonsçusu tarafınfan AKP'nin gündeme getirdiği dğişikliklere hayır demeleri sağlandı. Mitingi izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vardı.

CHP Lideri'nin konuşması öncesinde kürsüye sanatçı Onur Akın çıktı ve türkülerini seslendirerek müthiş kalablığı coşturdu.

Kılıçdaroğlu'nun kürsüye gelişi sırasında 'Başbakan, emekli, işçi, memur Kemal' sloganları atıldı.

Alkışlarla kürsüde karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kürsüye gelir gelmez, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafınan poşu ve kasket hediye edildi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINDAN NOTLAR...

"Binlerle değil, milyonlarla geliyoruz. Verdiğin sözün arkasında adam gibi dur Recep Bey! İşine gelince bağıracaksın, çağıracaksın. Bizi susturamazsın. Kul hakkı yiyenlere hesap sormak boynumuzun borcu olacaktır.

Menderesi ağzına alıyorsan, vasiyetini de alır okursun. Menderes ben başbakanken ticaret yapmayacaksınız demiştir çocuklarına. Recep beyin çocukları yapıyor mu yapmıyor mu? Menderes derki, verdiğin sözü yerine getiremezsen koltuktan ayrılacaksın der. Bırakıyor mu?
Şimdi anayasa değişikliğini getiriyor. Çiftçinin derdini çözüyor mu? Memurunkini? Recep beyler hesap vermesin, istediği hakimi tayin etsin. Recep bey yargılanacak, bari benim hakimim beni yargılasın da beraat edeyim diyor. Buna siz izin vermezseniz ona hesap sormak benim boynumun borcudur.
Recep beye bakın Allah aşkına. Dünyanın en güzel kentlerinden biri Aydın. Çiftçiyi perişan etti mi? Size söz, memur Kemal'in sözü, yetki verin destek verin Aydın'ı tekrar eski günlerine yeniden ulaştıracağız.

Bu memlekette kimse yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü veriyorum sizlere!

Bu anayasa çıkarsa memur maaşları artacakmış. Bakın hele Recep beyin marifetlerine bir bakın. Topla Bakanlar Kurulunu, al kararını öğleden sonra zam yap. Ahmet Ari' in dediği gibi bunlar ceplerini düşünürler, bunlar halkı düşünmezler. Esnaf kardeşlerime söylüyorum. Diyor ki, ekonomik sosyal konsey getiriyoruz. Zaten var. 3 ayda bir toplanması lazım. Toplanıyor mu hayır. O maddeyi niye anayasaya koyuyorsun. Vatandaşı kandırmak için. Recep beyin recetesine güveniyor musunuz? Hayır. O zaman o receteyi Recep beye vereceğiz o hapı kendisi yutsun.

Bu anayasa Kenan Evren anayasasından daha kötüdür. Ha Kenan Evren, ha Recep bey.
Bakın pankart ne diyor. "Şok şok, Tayyip'i aklayana Aydın Valiliği bedava!"
Recep beye hizmet eden Vali'den bunun hesabını soracağız. Hiç merak etmeyin.
Partililer bu arada, 'İstifa' diye bağırdı.
İstifa için insanın edepli olması lazım, onur olması lazım.
12 Eylül'lerden hesap soracağız diyorlar. 1980'deki bir olayı 2010'da hesap soramayız diyorlar sonra. Yüreğin var mı? Muhtırayı veren kimdi Büyükanıt. Altına neden  zırhlı araba aldın? Gizli görüşmeler yap sonra üstün hizmet madalyası ver. Varsa yüreği cevap versin. Herşeyi sömürüyorlar. Ama bu ülke kendi geleceğine sahip çıkacak bir ülkedir. Hayır oyu verenin aklından şüphe ederim diyenlerin aklından ben şüphe ederim.

Aldığım aylıkla geçinemiyorum diyor Recep bey. Taksi paran yok, uçak paran yok. Sen geçinemiyorsunda Aydın'daki emekli 500 lirayla nasıl geçinsin? Bütün emekli kardeşlerimi göreve çağırıyorum. Hayır deyin değişimin önü açılsın. Halkın iktidarının önü açılsın. Örgütlü toplumun önü açılsın. Korku impartorluğu yıkılsın. Bunlar için hayır diyelim sevgili Aydınlılar.
Kılıçdaroğlu'nun sözleri "Başbakan Kemal" sözleriyle sık sık kesildi. Değişim sizde, yetki sizde. Size geldim. Ayağınıza geldim. Sizden güç istiyorum. Yetki verin Türkiye'yi ayağa kaldıralım. Recep beylerden hesap soralım. Onurlu Türkiyeyi ayağa kaldıralım. Recep bey ne diyor? Kadın erkek eşitliği yoktur diyor. Kadınlara sesleniyorum, eşitlik yoktur diyen zihniyete hayır desinler.
Beraber yürüyeceğiz. Beraber hesap soracağız. Unutmayın bu kardeşiniz sizin Kemal'inizdir, sizin için çalışacak!

Güzel hedeflerimiz var. Bereketli topraklarımız var. Her şeyimiz var. Ama mutfağa girip helva yapacak ve onu halka dağıtacak bir yiğide ihtiyaç var. Onun için geldim size. Yetki istiyorum. Bir başbakan vatandaşa hakaret etmez. Bazen terbiyem müsade etmez diyor. Çıkıyor çiftçinin anasına küfrediyor. Senin terbiyen bu mu?
Hayırsızlara hayır demek, milletin yakasından düşmesini sağlamak hepimizin görevi olacak."

Kılıçdaroğlu sözlerini tamamladı. Bitimde güvercinleri özgürlüğüne bırakan Kılıçdaroğlu vatandaşlara karanfil dağıttı.

Kılıçdroğlu, miting sonrasında Aydın Adnan Menderes Bulvarından halkı selamlayarak İzmir' hareket etti.

Fotoğraflar: Aydınpost