CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan ve AK Parti'ye sert eleştiriler yapan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı eleştirirken bir de gaf yaptı. Atanamayan öğretmenler konusunda Başbakan'ı eleştiren CHP lideri Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum." sözünü hatırlattı. İslam dünyasının 4. halifesi Hz. Ali'nin adını bile anmadı. Adını anmadığı gibi bir de Allah'ın Aslan'ı olarak bilinen Hz. Ali'den islam düşünürü diye bahsetti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Bir kişinin aydın olabilmesi için sorumluluğunun bilincinde olması lazım. Korkak ve aydın sözcükleri birarada olmaz. Aydın cesurdur mazlumun yanındadır.

HAPSE ATMAZSANIZ NAMERTSİNİZ

Bakın Fazıl Say. Her ülke böyle bir sanatçı çıkarmak ister. 1,5 yıl hapisle yargılanıyor. Nasıl anlatacaksınız bu dünyaya. Siz bunu hapse atacaksınız. Nasıl atacaksınız atmazsanız namertsiniz.

O savcı acaba kendisine savcı sıfatını yakıştırabiliyor mu?. Sanat kültür nedir haberi varmı? Bunlara savcı denmez olsa olsa kapıkullarıdır.

İktidarın toplum üzerindeki sopası bunlar. Konuşursan seni hapse atarım mahkemeleri. Bunlar Kenan Evren'in sıkıyönetim mahkemelerinin 2011 mahkemeleridir.- Bin 500'ün üzerinde kanıt koyuyorlar ortaya. Amerika'ya gidiyorlar oradan getiriyorlar ama bunlar sahte. Bu sahte deliller bizim iddiamız bilirkişi gönderin bunlara baksın diyoruz. Yok diyorlar. Önce sizi mahkum edeceğiz, sonra bakarız. Engizisyon mahkemeleri bile daha adil.

Özel yetkili mahkemelerde yargılananlar adalet istiyor. Bu mahkemeler sahte delillere itibar ediyor. Çifte standardın olduğuı yerde adalet olmaz. Bilirkişi atasabız ne olur, bütün sahteliklerin ortaya çıkacağını biliyorlar.

NASIL BAŞBAKANSIN SEN

O yargıçlar çocuklarına bile hesap veremeyecekler. Demokrasi, yargı bağımsızlığı diyeceksiniz, önce yargıcın kafasının bağımsız olması lazım.

İstihbaratı kim verdi diye aylarca sorduk nihayet ABD'de bir gazete açıkladı hemen yalanladılar. Pentagon yalanlamadı haberi, WSJ haberimizin arkasındayız dediler. bizimkilerden bir açıklama yok. Obama'yı zor durumda bırakmak için yapıldı dediler. Sana ne Obama'dan? Yalansa Obama çıkar yalan der. Onlar da yalanlamadılar. Şimdi ne oldu, başka bir itiraf çıktı ortaya. Başbakan çıktı, Uludere'de insanlar öldü benim sonradan haberim oldu dedi. Ülkeyi senin bağımsız iraden yönetecek. Savaş uçakları kalkıyor bu ülkede, başka ülkeye bomba atıyor, benim haberim yok diyorsun. Nasıl Başbakansın sen. Bir Başbakan'ın acizliğidir bu.

Arkasından İdris Naim Şahin çıktı açıkladı, kendi düşüncesi değil. Kapalı kapılar ardında konuştukları şeyler. Tepki gelince bir başkası, HüseyinÇelik sazı eline aldı. Bunlar şimdi Bakanlar Kurulu'nda oturacaklar, herkes insani bir kişininki insani değil. Sen İdris Naim Şahin'in dediğini mi haklı buluyorsun, Hüseyin Çelik'in mi? Ben şu görüşün yanında duruyorum de. Siz konuşmayın diye talimat vermiş, konuştu büsbütün berbat etti.

Kürtaj bir cinayettir, her kürtaj bir Uludere'dir dedi. Uludere'yi unutturacak ya. Hanig mantıkla söylenir bu. Ya kürtajla savaş uçaklarının vatandaşları öldürmesinin ne alakası var? Gündem değiştirecek ya. Uludere konusunda çaık ve net çıkıp bu milletten özür dilemediğin sürece Uludere senin yakandan düşmeyecek. Bir başkası da bekleyin mahkeme sonucunu diyor. Şimdi mahkeme arıyorlar. Bir mahkeme bulacaklar, Deniz Feneri gibi olacak, iki gariban pilotu bulacaklar siz niye bmba attınız diyecekler.

Kim sorumlu bu olaydan hükümet. TBMM bir siyasi organdır hükümete yetki vermiştir. Bombalandı haberim yok demekle bu işten kurtulamazsın. Hesabı birilerinin vermesi gerekir. Sen bir gün bu işin hesabını vereceksin bu millete.

Terör bizim en büyük sorunlarımızdan birisi. 30 yıldır çözülemeyen bir sorun. Hükümet programında bu sorun hiç görünmüyor, zaten beceriksiz bir hükümet. Uludere'ye gittin 34 vatandaşı yok ettiler sorumlusu hükümet. Geçen gün de bir terör olayı yaşandı. Kahramanmaraş Göksun ilçesinde otomobili Jandarma çeviriyor, Jandarma aracına çarpıyor sonra süratle yoluna devam ediyor. O aracı niye durduramadınız diye sordum. Ya içinde sivil olsa ne olurdu diye cevap verdi. Sivilleri vuruyorsun uludere'de terörist diye, teröristi vurmuyorsun sivil diye. Kafasına bak.

Çivili bariyer de mi bulamadınız durdurmak için. Hata yaptığını söyle. Her söylediği doğru ya. Post modern bir diktatör ya. Dur ihtarına uymadığı için öldürülen kişi sayısı 428.

İSLAM DÜŞÜNÜRÜ HZ. ALİ

Atanamayan öğretmenler bu ülkenin en önemli sorunu. Sayın başbakan öğretmenlere de laf etti, biliyorsunuz en son da kadın doğum uzmanı da oldu. Öğretmenler büyük paralar alıyormuş bir de tatil yapıyormuş. Öğretmeni bütün ülkeler baş tacı ediyor. Verdiğin 1.600 tl onu da başına katıyorsun. Öğretmene verdiği para yoksulluk sınırının altında. Bu öğretmen bazen simit satıyor, şoförlük yapıyor sen bu duruma düşürdün. Ünlü bir İslam düşünürü der ki, "bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum." (İslam düşünürü derken HZ. Ali'yi kast ediyor.) Bunlar bunu da yok saydılar.