Kılıçdaroğlu, Antalya'da geçmiş dönemde farklı partilerin miting alanı olarak kullandığı Kepez ilçesi Turgut Özal Kapalı Spor Salonu yanındaki alanda, yaklaşık 30 bin kişiye seslendi.

Miting için alana gelen vatandaşlar yoğun güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra alınırken, Antalyalılar "Halkın Başbakanı" pankartları ile"Başbakan Kılıçdaroğlu" sloganları attı. Alana, CHP'li il ve ilçe teşkilatları başkanları, CHP Antalya Milletvekili adayları ile birlikte gelen Kılıçdaroğlu'nun mitingine CHP eski Genel Başkanı ve Antalya ikinci sıra Milletvekili adayı Deniz Baykal da katıldı.

"NAMUS SÖZÜ VERDİM. BU TABLOYU TERS YÜZ EDECEĞİZ"

Konuşmasına, "Öyle anlaşılıyor ki Antalya, 7 Haziran'da yeni bir tarih yazacak" sözleri ile başlayan Kılıçdaroğlu, miting alanını dolduran vatandaşlara, "Siz hazır olduğunuz sürece, 30 saat çalışmaya hazırım" dedi.

Altı milyon işsiz ve aylığı 1000 TL altında olan emekliler konusuna değinen Kılıçdaroğlu, "Mağdur çiftçi bıraktılar. 800 bin taşeron işçi bıraktılar. Bu tabloyu değiştirip ters yüz edeceğiz. Mutlu refah bir Türkiye inşa edeceğiz. Seçim bildirgemiz bir hükümet programı gibidir. Türkiye'nin bütün sorunlarını çözen bir bildirgedir. Emekli çiftçi, işsiz, 17 milyon yoksul hepsi orada. Size söz verdim. Namus sözü verdim. Refahı tabana yayacağım. Bu ülkede 4 yıl içinde kimse 'Ben yoksulum' demeyecek. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bugün TOBB'da kendisine söyledim. Benimle birlikte bir TV programına çıkalım, sor, adam gibi cevaplayayım. Ama ben sorunca da sen adam gibi cevaplayacaksın" ifadelerini kullandı.

"EMEKLİYİ BİRİNCİ SINIF, ONURLU YURTTAŞ YAPACAĞIZ"

Konuşmasına "Biz bu güzel ülkede yeni bir başlangıç olsun istiyoruz" şeklinde devam eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Huzur içinde bir Türkiye istiyoruz. Annelerin ağlamadığı bir Türkiye istiyoruz. Emekli kardeşime sesleniyorum. Size en çok sahip çıkan Genel Başkan benim.Parti CHP'dir. Geçmişte hangi partiye oy verdiysen hiçbir sözüm yok. Ama sen de artık düşün. Seni Ramazan'da, Kurban'da kimler düşünüyor? Torunlarını sevip harçlık vereceksin. Emekçi kardeşim senin hakkını teslim edeceğim. Bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğim. Helali hoş olsun. Emeklilere bizim vefa borcumuz var. Otellerde fabrikalarda tarlalarda çalışıp emekli oldular. Onlar emekliyi ikinci sınıf yurttaş yaptı. Biz emekliyi birinci sınıf, onurlu yurttaş yapacağız. Diyorlar ki 'Emekliye parayı nereden bulacaksın?'. Sen kaçak saraya parayı bulurken sormuyorsun da emekliye gelince mi soruyorsun? Bizim iktidarlığımızda bakanlarımız birilerinin önüne yatmayacak. Bizim iktidarlığımızda oğullarımıza telefon açıp 'Paraları sıfırladın mı?' demeyeceğiz."

TURİZM İÇİN ÖZEL ÇABA

Antalya'nın bir turizm kenti olduğunu, ancak otellerin sadece yaz aylarında dolduğunu, kış aylarında ise işsizlik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Çok sayıda kardeşimiz kışın kentine geri dönüyor. Oteller 12 ay çalışabilmeli. Bunun için özel bir çaba göstereceğiz. 12 ay oteller çalışacaklar. Üretip çalışıp ekonomiye katkı sağlayacaklar. Bu yıl özellikle Rusya'dan gelen turistlerde ciddi bir eksiliğin olduğunu söylediler. O katkı payının biraz artırılması ve süresinin uzatılması lazım. Gelen turistler esnafa yarar sağlıyor. Turizmci kardeşim bu ülkeye döviz getirdiğiniz sürece sizi baştacı yapmak CHP'nin görevidir" diye konuştu.

"O HORTUMLARI KESECEĞİM"

Konuşmasına, "Antalya aynı zamanda bir tarım kenti" şeklinde sözlerine devam eden CHP Lideri şunları kaydetti:

"Onlarla da bir gün özel olarak bir araya geleceğiz. Her sorunun çözüm adresi işte burada, 6 okun altında. Sorunları çözen bir iktidarın yolu 6 okun altına 'Evet'i basacağız. Her sorunun çözüm adresi CHP'dir. İki Trakya büyüklüğünde alan son 10 yıldır ekilmiyor. Hiç kimsenin aklına gelmez mi? Mazotu sana 1 buçuk TL'den vereceğim. Sözüm söz. Hemen karşı propaganda yapıp, 'Petrol dışarıdan geliyor. Zararına nasıl satarsın?' diyorlar. Ben de biliyorum bunları ama petrolün gelişi ve rafineride işlenişi ve rafineri karı dahil 1.25 TL. 1 buçuk TL satacağız. Zarar eden kim? Hortumcular. Ama sözüm söz, o hortumları keseceğim. 11 milyon emeklimiz var. 1 kişi bile fire istemiyorum, Hepsinin oyunu istiyorum. Sandığa gidin ve kendi kaderinizi belirleyin."

POLİSLERE 3600 KADRO SORUNU

2002 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 1'inin, Türkiye'deki toplam servetin yüzde 39'una sahip olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "2014 yılında ise Türkiye'deki servetin yüzde 54.3'üne sahip. 54'lük oranı yüzde 39'a indireceğim. Ve alacağım parayı köylüye işçiye, emekliye, memura dağıtacağım. Hiç kimse endişe etmesin. Herşeyi değiştireceğiz. Uygar dünyanın parçası olacağız. Eğitim sistemimizi değiştireceğz. Çağdaş bir anlayışla çocuklarımızı yetiştireceğiz. Gözünü sevdiğim öğretmenler, sözüm söz, sizleri bu ülkenin en onurlu yurttaşları haline getireceğim. Çocuklarımızı siz yetiştiriyorsunuz. Biz de, CHP'liler de bütün aydın insanlar da, öğretmenlerimizi baş tacı haline getireceğiz. Öğretmenlere sözümdür. Bizim güvenliğimizi sağlayan polis arkadaşların halkın polisi olmalarını istiyorum, hükümetin değil. Yaşa dışı talimatlar verilir. Kulak asmayın. Gençlerimizi copla dövmeyin. Biber gazı sıkmayın. Onlar aynı zamanda sizin çocuklarınız. Onların 24 saat çalıştıklarını biliyorum. Onların sorunlarını çözmek benim görevimdir. Sizin 3600 kadro sorununuzu da çözeceğim" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETLİLERE MÜJDE

Türkiye'de 5 Milyon asgari ücretli olduğunu, 949 TL ile geçinemediklerini de sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Asgari ücretteki vergiyi kaldıracağımızı söyledim. Yine koro halinde başladılar, 'Asgari ücretliye 1500 TL verilir mi?' diye. O maliye bakanınına söylüyorum. Sen ayda 14-15 bin TL aldığında zulüm değil de asgari ücretliye mi zulüm. Asgari ücretli bir 5 kişilik aile her gün, her öğün bir simit bir çay yeseler, 900 TL yapar. Geriye 49 TL para kaldı. Şimdi bu 49 TL ile asgari ücretli aile ne yapsın. Ev kirası mı ödesin? Mutfak masrafı mı ödesin? Çocuklarına mı baksın? Asgari ücret net 1500 TL yapacağız.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SÖZÜ

Kılıçdaroğlu konuşmasında devlette çalışan taşeron 800 bin işçiye de kadro sözü verdi. Yapılan itirazları da eleştiren Kılıçdaroğlu, taşeronların kadroya alınmasının devlete yük getireceği söylemlerinin hayatında duyduğu en büyük yalan olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Kamuda çalışan taşeron sayısı 800 bin. Bunlara kadro verelim dedik. Bunların da insanca hakları olsun. İş güvencelri olsun. Yine koro halinde itiraz ettiler, 'Devlete yük oluyor' diye. Hayatımda duyduğum en büyük yalanlardan birisidir bu. Devlet zaten bunların parasını ödüyor. Aradan köle pazarını kaldırıyoruz. Budur bizim istediğimiz. 800 bin taşeron, adalet, kadro istiyorsanız. Adres, Mustafa Kemalin partisi CHP'dir."

"BORÇLARI SİLECEĞİM, BAL GİBİ OLUR"

1 milyon 200 bin kişinin borçlandığını ve borcunu ödemeyi taahhüt edip ödeyemediği için mahkum olan 550 bin vatandaşa ilişkin vaatlerini de sıralayan Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde borçların yüzde 80'inin sileceğini geri kalanını da taksitlere böleceğini söyledi. "Olmaz" diye eleştirenlere ise Kılıçdaroğlu, "Bal gibi olur" karşılığı vererek, şu ifadeleri kullandı:

"1 milyon 200 bin kişi borcunu ödeyeceğini taahhüt etti ve zamanı gelince ödeyemedi ve 550 bin kişi yargılandı, mahkum oldu. Tahayyüdi ihlal cevası. 89 bin vatandaşa hapse girdi ve çıktı. Şimdi 550 bin vatandaşa hapis için sıra bekliyor. Biz de diyoruz ki 500 bin vatandaşımı hapisten kurtaracağım. Krediden kaynaklanan faizlerinin en az yüzde 80'ini sileceğim. Borç batağından onları kurtaracağım. Bunların kamuya yük getireceğini söylüyorlar. Bunun yükü sıfır. Bankalar 19 milyar TL'lik alacaklarını 2 milyar 800 milyon TL varlık yönetim şirketlerine satıyorlar. Biz de varlık yönetim şirketine 19 milyon alacağını sil diyeceğiz ve kalan borcu da 5 yıl içinde taksitle ödeyecek diyeceğiz. 'Efendim bu olamaz' diyorlar. Bal gibi olur. Bu projeleri üretmek için bütün finans uzmanları ile görüştük. Ama onlar bunu düşünemezler çünkü onlar vatandaşı değil kendi ceplerini düşünüyorlar. Ben vatandaşımı düşüyorum. Bizim için yandaş yok vatandaş var. 13 yılda 17 milyon yoksul yarattılar. Yoksulluğu bitirmeyip kendi arka bahçeleri haline getirdiler. 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğiz. 4 yılın sonunda hiçbir aile ben yoksulum demeyecek. Aile sigortasını getireceğiz. Parayı kadının banka hesabına yatıracağız. Kadın gidip parasını çekip alışverişini yapacak. Benim inancımda da sağ elin verdiğini sol el göremeycek. İnsanları afişe etmeyiz."

4 YILLIK YETKİ İSTEDİ

Vatandaşlardan 4 yıllığına yetki isteyen Kılıçdaroğlu, "Sizden 4 yıl için yetki istiyorum. Geçmişte kime oy verdiyseniz başım üstüne ama yeni bir başlangıç yapalım. Yeni ve güzel bir Türkiye için,i insanların özgür olduğu mutlu bir Türkiye istiyoruz. Bize miras bırakılan Atatürk'ün Türkiye'si olmak istiyoruz. Sizin ödediğiniz her verginin hesabını vermek bizim boynumuzun borcudur. Yaşanacak bir Türkiye için hep beraber mücadele edelim. Oyumuzu kullanacağız. CHP 6 okun altına basılacak her mühür güzel bir Türkiye'ye merhaba olacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını kalabalığı "Merhaba" diyerek selamlayıp sonlandırdı.Mitinginin ardından, şehir turu yapan ve Antalya Havalimanı'na kadar olan yol boyunca partilerin konvoyu ile ilerleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünden yoldaki vatandaşları selamladı.

Kılıçdaroğlu, saat 15:15'te Antalya Havalimanı'na geldiği özel uçakla, Ankara'ya döndü.