CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu kendisini müfteri ilan eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı Uğur Dündar'ın yönetiminde canlı yayında karşılıklı tartışmaya davet etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun canlı yayında tartışma önerisini kabul etti. İkili perşembe günü 14:30'de mecliste tartışacak.


Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Sayın Mehmet Mir Dengir Fırat üçüncü soruma cevap vermiyor. İki soruma bir şekilde yanıt verdi. Şimdi üçüncü sorumu yeniliyorum. Yüreği yetiyorsa bu soruya da yanıt verir. "Sayın Mehmet Mir Dengir Fırat Sizin iftira attığınızı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kanıtlarsam ne yapacaksınız? Kendine de müfteri diyecek misiniz"

PERŞEMBE GÜNÜ CANLI YAYINA BEKLİYORUM

Sayın Mehmet Mir Dengir Fırat'a bir gün izin veriyorum. Çarşamba günü yanıt vermezse, perşembe günü saat 14:30'da burada sayın Uğur Dündar'ın yöneteceği canlı yayında kendisini bekleyeceğim. Dündar'ı seçmemizin sebebi yılların gazetecisi olmanın yanı sıra tarafsızlığınıza inandığım içindir."

UYUŞTURUCU BARONU MU?
Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorduğu "Fırat'a baron diye hitap ettiniz. Uyuşturucu baronu mu demek istiyorsunuz" sorusuna "Ben sadece baron dedim. Bakalım Fırat ne diyecek" diye yanıt verdi.

MECLİS'TE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, iddialarında ısrarlı.Mecliste basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Fırat ile basın önünde tartışmaya açık olduğunu dün söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "

"Ancak bu tartışmadan önce Başbakan ve Fırat'a sorular sormuştum.Bu soruların yanıtını aldıktan sonra kendisi ile tartışmaya hazır olduğumu söylemiştim. Sayın Fırat yaptığı basın toplantısında mecliste tüm medyanının önünde tartışmayı kabul etmeyeceğini açıkladı.Hatta bunun çok aptalca bir öneri olduğunu söyledi.Politikacılar söylemleri ve hareketleri ile topluma örnek olmak durumundadır.Sayın Baron konuşurken beyni ve ağzı küfür ve hakerete koşullandırılmış.Küfür ve hakaret çaresizliğin ve paniğin bir göstergesidir.Bunu özellikle sayın Fırat'a hatırlatmak isterim.

Benim Başbakan ve Fırat'a sorduğum soruların ikisine Fırat cevap vermeye çalıştı ama 3. sorumu görmezlikten geldi. 3 sorumu yineliyorum ve Fırat'a bir gün daha süre veriyorum.Fırat sizin iftira attığınızı, Başbakanın imzası ile kanıtlarsam ne yapacak sınız?TV'lere çıkıp ben bir müfteriyim diye açıklama yapacak mısınız?Çarşamba gününe kadar yanıt gelmezse Sayın Fırat'ı perşembe günü saat 14.30'da burada Sayın Uğur Dündar'ın yöneteceği canlı yayında bekleyeceğim.Dündar'ı önerme gerekçemiz 40 yıllık basın deneyiminin yanında tarafsızlığına inandığımız içindir.Fırat bu önerimize evet diyorsa Perşembe günü saat 14.30'da Meclis'te olur.

'ASIL APTALCA OLAN BUDUR'

Milletin meclisindeki toplantı nasıl aptalca olur.Bütün TV kameraları burada.Eğer bir tartışmayı bütün TV kanallarında insanlar izlemek isterse niçin buna aptalca diyor? Niçin bir TV kanalına mahkum olalım. Asıl aptalca olan budur.

Ben kendi mal varlığımı internet sitemde yayınlıyorum. Bu soruyu soracak kişinin önce kendi malvarlığını yayınlamış olması lazım.Ondan sonra soru sorma hakkı var.Fırat 3. soruma yanıt vermedi.Yüreği yetiyorsa benim bu soruma yanıt verir.Altını çiziyorum yüreği yetiyorsa bu soruma yanıt verir sonra biz onunla yan yana geliriz.

O belgeyi size sunarken, belgenin hazırlandığı klavyenin Türkçe klavyede olmadığını özellikle belirtmiştim.Bu belgenin sahte bir belge olduğu ortaya çıktı.Noter hakkında Barolar Birliğine ve Adalet Bakanlığına şikayet dilekçesi vereceğiz.Hiçbir noter yasadışı bir belgeyi onaylayamaz.Hapishaneden bırakın dışarı odasından çıkma izni olmayan birisinin böyle bir vekaletnameyi vermek için Türkiye'ye gelmesi söz konusu değil.Merak ediyorum bu noterimiz nasıl bir yanıt verecek.Mehmet Gürhan, Alman Adalet kurumunun izni ile Türkiye'ye gelmemişse bu belge tümü ile sahtedir. "

Milliyet