Kılıçdaroğlu, hukuk yanlışı yaptı Parti Meclisi'nin kararına rağmen Mersin listesinde oynama yaptı. Bunun üzerine harekete geçen CHP'li Öztürk, listedeki sırasına itiraz ederek YSK'ya başvurdu. Bu arada Milletvekili Öztürk, Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve hata yaptığını kabul ettiğini söyledi.
 
 
CHP’li Öztürk, avukatı Sabri Ergül aracılığıyla CHP Genel Başkanlığı’na bir dilekçeyle başvurarak, YSK’ya verilen listede Mersin sıralamasında madde hata yapıldığını belirtti. Dilekçede, şöyle denildi:
 
"Yüksek Seçim Kurulu’na verilen Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesinin internet ortamında yayınlanmasından sonra görülmüştür ki Parti Meclisi’nin kabul ettiği 4. sırada bulunan Vahap Seçer 2. sıraya alınmış ve böylece 2. sırada bulunan İsa Gök 3. sıraya, 3. sırada bulunan müvekkilim Ali Rıza Öztürk 4. sıraya kaydırılarak müvekkilim Ali Rıza Öztürk listedeki yeri 3. sırayken 4. sırada aday gösterilmiştir.
 
Ali Rıza Öztürk olarak hemen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm ve Parti Meclisi’nin bu kararının hukuken değiştirilmesi mümkün olmadığı halde Yüksek Seçim Kurulu’na 3. sıradan 4. sıraya sıram değiştirilmiş olarak nasıl bildirilebildiğini sordum. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu görüşmenin sonucunda bana aynen ‘Haklısın, yanlış yaptım’ dedi."
 
YSK’YA VERİLEN LİSTENİN DÜZELTİLMESİ İSTENDİ
 
Dilekçede YSK’ya verilen listede Mersin sıralamasının düzeltilmesi istenilerek, şöyle denildi:
 
"Parti Meclis’in kararında haksız, hukuksuz, yetkisiz şekilde yapılan bu değişikliğin öncelikle tarafınızdan düzeltilmesini, yasal haklarımı kullanacağımdan ayrıca olası gecikmelerin yasal haklarımı kullanmama sonucunu doğuracağı da dikkate alınarak Yüksek seçim Kurulu’na yapacağım itirazlara belge olarak eklenmek üzere Parti Meclisi bant kayıtlarının ve Merkez Yönetim Kurulu’nun Mersin liste önerisine ait karar ve liste önerisi ile Parti Meclisi üyelerinin imzalarını taşıyan aday listelerinin, önergelerin ve karar tutanaklarının onaylı birer örneğinin tarafımıza verilmesini saygıyla talep ederiz."