Kurultayın ardından parti yönetimini değiştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, örgüte yönelik operasyonun ilk adımını attı...

Kılıçdaroğlu başkanlığındakiCHPMerkez Yönetim Kurulu (MYK), dünkü toplantısında, 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 10 Ocak 2011 tarihine kadar istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı aldı.

Olağan YSK takvimi süreci beklenmeden istifa kararının alınması, örgüte yönelik operasyonun ilk adımı olarak yorumlandı.

GÖZLER İSTANBUL VE ANKARA"DA

CHP"de daha önce, seçim takvimi sürecinde genelge yayımlanarak il başkanlarının görevden ayrılması istenirdi ancak bu kez seçim takviminden önce, MYK"nın tavsiye kararı yöntemine başvurması dikkat çekti.

Kamuoyunda örgütten sorumlu Genel Başkan YardımcısıGürsel Tekinile özellikleİstanbulveAnkarail örgütleri arasında sıkıntı yaşandığı bilinirken, Genel Merkez"in, eski Genel Sekreter Önder Sav"a yakın İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı"nın aralarında bulunduğu il başkanları ile çalışmak istemediği belirtiliyor.

VEKİLLİK GARANTİ DEĞİL

MYK"nın kararının ardından özellikle Şimşek"in istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu. Milletvekili listesinin belirlenmesinde de, Kılıçdaroğlu ve Tekin belirleyici olacak. Bu nedenle Şimşek"in istifa etmesi durumunda milletvekili olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Kılıçdaroğlu, örgüt genelinde milletvekili adaylarının ön seçimle belirleneceğini açıklasa da, Ankara, İstanbul veİzmirile bazı büyükşehirlerin adaylarını kendisi belirleyecek.

TAMAYLIGİL: TASFİYE YOK

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, MYK sonrası yaptığı açıklamada ise, örgüte yönelik tavsiye kararının ''kesinlikle bir tasfiye süreciyle ilgisi olmadığını'' vurgulayarak, örgüt çalışmalarının programlanabilmesi için bu yola gittiklerini söyledi.