Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 34. Olağan İl Kongresine katılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile genel başkan yardımcılığından istifa eden Gürsel Tekin'in, tokalaşmadıkları, selamlaşmadıkları ve birbirine yakın yerlerde oturmadıkları gözlendi.
CHP İstanbul 34. Olağan İl Kongresi, Yeni Türkü grubunun da katıldığı müzik dinletisiyle başladı. Abdi İpekçi Spor ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen kongreye, geçtiğimiz günlerde CHP genel başkan yardımcılığından istifa eden Gürsel Tekin saat 12.30'da katıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği kongreye, katılan partili sayısının fazla olmadığı görüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 13.00'de, parti yöneticileri ve güvenlik görevlileri eşliğinde salona girdi. Coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu'nun, salonda kendisi için ayrılan yere geçmesinin ardından Tekin'in ile selamlaşmadığı ve tokalaşmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Saat 14.30'dan itibaren 2 ve 3 nolu kapılar arasındaki stantlarda kan alma işlemi yapılacağı anons edildikten sonra halen CHP İl Başkanı olan Oğuz Kağan Salıcı'nın teklifi oylanarak Divan Başkanlığına Engin Altay seçildi. Ardından da Divan Kurulu oluşturularak kongreye başlandı.