Meclis Başkanı Çiçek'e "gerekirse ölüm orucuna yat" diyen Kılıçdaroğlu, Elitaş'ın hedefindeydi.

Elitaş, TBMM Başkanı Çiçek'in, "Tamam, hadi gelin böyle bir komisyon kuralım" diye yapacağı bir çağrıya yine herhangi bir partinin 'hayır' demesi durumunda bu kez de "ölüm orucunu bırak, Meclis damından kendini aşağıya at' denilebileceğini ifade etti.

Elitaş, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan ve diğer partilerden randevu talep etti hem Kürt sorunu hem Uludere için. Siz bu randevu talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Elitaş, "Randevu talebine verilecek cevap Sayın Başbakan'ın kendi takdirindedir" dedi.

"Sayın Kılıçdaroğlu, Başbakan'dan mı AK Parti Genel Başkanı'nından mı randevu istedi tam bilmiyoruz" diyen Elitaş, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızın, Sayın Genel Başkanımızın takdirindedir. Çünkü şahsi iştir, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'ndan doğrudan randevu talebidir. Kurulması istenen iki komisyonla ilgili meseleye baktığımızda, o da Genel Başkan yardımcılarının yaptığı basın toplantıları ve TBMM Başkanı'na yaptıkları müracaatın ardından ortaya çıkan bir şeydir ama CHP'de müthiş bir zihinsel çelişki var. İki genel başkan yardımcısı, 'bir komisyon kurun' diye Meclis Başkanı'na müracaat ediyorlar daha öncede biliyorsunuz, yemin krizi çıktığında, 'biz bir çukura atladık Sayın Başkan bizi çukurdan kurtar' diye yalvarmaya gitmişlerdi. Arkasından tutuklu milletvekilleriyle ilgili durum vardı. Meclis Başkanı iyi niyetli girişimde bulundu. Bu girişim sonucunda AK Parti grubuna diğer siyasi partilerin teklifleri gidince, 'bu olmaz, çünkü dağdaki terörist milletvekili oluyor. AK Parti'nin bu oyunun içerisinde yer alması mümkün değil' dedik. Bu sefer Meclis Başkanı'nı suçlamaya başladılar. 'Niye bu işe girdin? Gerekirse ölüm orucu tut' diye Sayın Başkan'a haksız ve ölçüsüz hakaretlerde bulundular."

KIVRIM KIVRIM GİDİYORLAR

"CHP'nin samimi olup olmadığının iyi değerlendirilmesi gerektiğini" belirten Elitaş, "Çünkü, CHP'nin en baş tarafıyla en arka tarafı arasında müthiş bir uyumsuzluk var. Yani kıvrım kıvrım gidiyorlar. Nereye gittikleri belli değil. Kendi başlarına gidiyorlarsa safça gidiyorlar. Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gidiyorlarsa boş yere gidiyorlar. Çünkü, Meclis Başkanı'ndan istekleri yerine gelmediği takdirde hakaret ediyorlar. Özet, bunların daveti AK Parti yetkili kurullarında değerlendirilir" diye konuştu.