AK Parti MKYK toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Arınç, Kılıçdaroğlu'nun "Görüşme Başbakanlık - PKK arasında oldu" iddiasını iftira olarak nitelendirdi.
 
Toplantı öncesinde açıklama yapan bir başka AK Partili Ömer Çelik ise "CHP lideri bu işleri bilmez. MHP lideri ise sokağı kışkırtıyor" dedi.
 
"BU GÖRÜŞMELERİN KILIÇDAROĞLU'NA HABER VERİLMESİ GEREKMEZ"    
 
AK Parti MKYK sonrasında muhalefetin Devlet - PKK görüşmesi konusundaki eleştirilerine cevap veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kılıçdaroğlu 'Evet niçin görüştünüz demiyorum' diyor. Demek ki bu tür görüşmelerin yapılmasını kendisi de olağan karşılıyor. Ancak bunun Başbakanlıkla - PKK arasında olduğunu söylüyor. Bu büyük bir iftiradır. Bunu kabul etmek mümkün değildir" dedi.
 
Görüşmelerin muhalefet partilerine haber verilmesi gerekliliğinin bulunmadığını söyleyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu görüşmeler istihbarat örgütüyle diğer örgüt arasında Türkiye'de terörün tamamen bitirilmesi ve sonlandırılması noktasında bir görüşmenin ipuçlarını veriyor. Niçin bize haber verilmedi deniyor. Doğruısu bu tip görüşmelerin Kılıçdaroğlu'na haber verilmesi gerekemez."
 
"BAHÇELİ SOKAĞI KIŞKIRTIYOR"
 
Toplantı öncesinde açıklama yapan bir diğer AK Partili Ömer Çelik ise, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi sokağı kışkartmakla suçladı. Çelik şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu önce İsrail'le pazarlık yapmayı bıraksın daha sonra Türkiye'ye sıra gelir.
 
Sayn Bahçeli'nin yaptığı ise hiç doğru değil. Sayın Bahçeli artık resmen sokağı kışkırtan bir politika güdüyor."