AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Tokat ve Çorum’daydı. Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, davalarına sahip çıktıkları için Tokatlılara teşekkür etti. Erdoğan, “Siz 12 Eylül’de ‘Demokrasi, büyük Türkiye’ dediniz. Siz, 12 Eylül’de, statükoya bir kez daha sandıkta tokat vurdunuz. Her birinize tek tek teşekkür ediyorum” dedi. 8,5 yıl boyunca milletin emanetine sahip çıktıklarını, emaneti kutsal bildiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Biz bu ülkeyi kardeşlikle bugünlere getirdik, yine kardeşlikle büyütmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
 
KASET MAMULÜ GENEL BAŞKAN DİYET ÖDÜYOR
 
12 Eylül halk oylamasının hemen ardından, Türkiye’ye yeni bir anayasa kazandıracakları sözünü verdiklerini hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda bunu sabote etmek, Türkiye’nin, aziz milletin, kendi anayasasını yapmasını engellemek için çok yoğun bir gayret olduğunu söyledi. “Çeteler, milletin kendi anayasasını yapacak olmasından ciddi rahatsızlık duyuyorlar. İşte kaset mamulü genel başkan, şu anda çetelere olan borcunu ödüyor. O kaset mamulü genel başkan, çetelere diyet ödüyor” diyen Erdoğan; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na seslenerek; “Bay Kemal, sen dürüstsün de Denizli için uydurduğun şu Yunus bebek meselesi nedir? Denizli’de bir bebeğin, annesi tarafından yoksulluk nedeniyle terk edildiğini söyledi. Araştırdık, öyle bir vaka yok. Yağmur adında bir bebek, engelli olduğu için, ailesi tarafından Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilmiş, devlet de ona sahip çıkmış. Dürüstsen, çık şimdi kamuoyundan özür dile. Dürüstsen, Antalya’da CHP’li belediyelerin bol keseden attığı ama yerine getirmediği vaatlerin hesabını ver. ‘Elektriği, suyu, bedava vereceğim, çocuklara süt vereceğim’ diyordu. Nerede bunlar? ‘10-15 bin işsize iş vereceğim’ diyordu. Nerede? Sırtında küfe yok ki yumurta küfesi yok onun için bol bol atıyor. Bütün ailelere 600 lira para dağıtacakmış! İnandınız mı?” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU, ‘YALAN UZMANI’ OLUP ÇIKTI
 
Merkez Bankası’nın kasasında Devlet Bahçeli’nin Başbakan Yardımcılığı döneminde 27.5 milyar dolar bulunduğunu, bu rakamı 95 milyar dolara çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Fakat şimdi bu paraya anlıyorum ki Kılıçdaroğlu da sulanmış. ‘Nasıl olsa kasa dolu’ diyor, ‘bu kasadan dağıtırım’ diyor. Dağıtamazsın, benim milletim zaten sana böyle bir primi asla vermez. Çünkü sizin geçmişinizi, cemaziyelevvelinizi benim milletim çok iyi biliyor. Bunlar karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar. Hesap uzmanı olarak işe başlamış ama sonunda iyi bir yalan uzmanı olup çıkmış.”
 
“BİZİ DEĞERLERİMİZDEN CHP KOPARTAMAYACAK”
 
CHP’nin değiştiği yönündeki söylemlere inanmadığını anlatan Başbakan Erdoğan, “Huylu huyundan vaz geçer mi? Bunlar 1940’larda, camileri müzeye çevirdiler, camileri özelleştirdiler, sattılar, çocuklar için elif cüzlerini kitabını, mevlid kitabını, ilmihal kitabını, hatta duvarlara asılan levhaları bile yasakladılar, toplattırdılar. Bizi değerlerimizden CHP’nin koparmaya gücü yetmeyecek” dedi.
 
TOKAT’TA 39 TESİSİN AÇILIŞI ÇİÇEK TARAFINDAN YAPILDI
 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Tokat’ta aralarında ulaştırma, eğitim, sağlık, belediye ve özel sektör yatırımlarının bulunduğu 39 tesisin açılışını yaptı. Gazi Osman Paşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde düzenlenen törende açılış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına Bakan Çiçek tarafından gerçekleştirildi.
 
ÇORUM’DA DA MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ
 
Daha sonra Çorum’a geçerek, partisinin düzenlediği mitingde konuşan Erdoğan, ustalık dönemi olarak nitelendirdiği 12 Haziran sonrasında yapacakları icraatları anlattı ve muhalefete yüklendi.
 
MHP’NİN İDDİALARINA CEVAP
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP’deki kaset iddialarını değerlendirirken, “Bu konularla ilgili sayın Bahçeli kendi iç sorununu tamamiyle hükümete mal etmenin gayreti içerisinde.
 
Gelişen bu teknoloji içerisinde bu işlerle ne kadar mücadele edilebilir, bunlar bellidir ve biz bugüne kadar TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ile elimizden gelen mücadeleyi verdik” dedi.