AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Salim Uslu'ya destek olmak amacıyla Çorum'a gelen Melih Gökçek, AK Parti İl Başkanlığı'nın seçim bürosu açılışına katıldı. CHP liderinin geçmişte kendisini ağzından düşürmediğini 6 aydır ise ismini ağzına almadığını savunan Gökçek, "Ben Türkiye'de resmen CHP ve Kılıçdaroğlu uzmanıyım. Onun için benden kaçıyor. Nereye kadar kaçacak. 
 
İllaki yakalanacak, illaki yakalanacak. Sabahtan akşama kadar AK Parti'ye ve Başbakana demeğini bırakmadı" dedi.
 
CHP liderinin SGK Genel Müdürü iken SSK'nın telsizlerinin PKK'lılarda yakalandığını iddia eden Gökçek, "Çünkü zamanında SGK genel müdürü iken PKK'lıları bile bile, Valiliğin raporu olmasına rağmen, Valilik rapor göndermesine rağmen hastanenin müdürü olarak Diyarbakır'a bir adamı getirdi. O hastane müdürünün döneminde SSK'nın telsizleri PKK'lılarda yakalandı. Hastanenin ilaç gereci PKK'lılarda yakalandı. Ondan sonra adam görevden alındı. Yani PKK'lılar, Kemal Kılıçdaroğlu'na minnet borçlu onun için geldiler mitingine. Bunları belgeleri ile akşam katılacağım bir televizyon programında açıklayacağım" diye konuştu.
 
AK Parti'nin Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine değinen Gökçek, "AK Parti açılım yapıyor; Türk'ü, Kürt'ü kucaklaştırmak istiyor; 'AK Parti suç işliyor' (diyor). Kendisi gidiyor, BDP'liler ile bir araya geliyor; 'efendim bizi dinlemek için geldiler'. Var mı böyle bir şey? Bu Kılıçdaroğlu o kadar enteresan ki, el ele kol kola diğer iki parti ile dolaşmaktan çekinmiyor. Hiç Kılıçdaroğlu'nun MHP hakkında, MHP'nin Kılıçdaroğlu hakkında bir laf söylediğini duydunuz mu? Bir sefer duydunuz mu? Bu muhabbet nerden geliyor. Allah aşkına? İçimizde MHP'li arkadaşlarımız varsa ellerini vicdanlarına koyup düşünsünler. Ya arkadaş, Kılıçdaroğlu ile senin neren benzer? Milliyetçiliğin mi, muhafazakarlığın mı, ceddine olan bağımlılığın mı benzer? Samimi söylüyorum, insanın kanına dokunuyor, MHP ile CHP koalisyon yapacaklar. Niye iki ayrı parti oluyorsunuz? Oldu olacak birleşin, seçime birlikte girin. Yanlış mı söylüyorum? Alınmasın, darılmasın MHP'li arkadaşlar. Ama işin gerçeği bu. Kimin eli kimin cebinde iyi bilin. Daha iki gün evvel BDP'nin en ileri gelen iki milletvekili telefonla konuşurken, gazetelere düştü, internete düştü. 'Bak diyor, filanca vilayette eğer CHP yeterli oy alamayacaksa MHP'yi destekleyelim' diyor. Hani BDP ile MHP boğaz boğaza iki parti idi. Nerde kaldı? BDP, MHP'ye destek veriyor. Bu ortaya çıktı. Şu işe bakın, yine 2 gün evvel gazete 'İstanbul'da 15 MHP'li içeriye alındı'. Niye? Almalarının nedeni şu; açın gazeteleri okuyun. Efendim 6 Haziran'da Devlet Bahçeli Diyarbakır'a gidecek. Devlet Bahçeli oraya gittiğinde MHP'liler en az 3 kişi, hatta 8 kişi öldürüp karışıklık çıkartacakmış. Adam diyor ki 'sonunda oyumuz yüzde 25'e çıkar'. Anarşiden medet umulur mu Allah aşkına" ifadelerini kullandı.