Kılıçdaroğlu, vefat eden hesap uzmanı arkadaşı Halit Abdullah Güleç'in cenazesine katılmak üzere Bursa'nın Gemlik ilçesine geldi.

Burada bir çay bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı 'lisede evlenilebilir' ifadesinin yer aldığı taslakla ilgili düşünceleriniz nelerdir?" şeklindeki soruyu, şöyle yanıtladı:

"Önce sayın Bakanın tavrı ne onu bir görmemiz lazım. Sayın Bakan böyle bir uygulamayı uygun görüyor mu görmüyor mu bakmamız gerekiyor. Kendisinin bir görüşü olmadan bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Ben ihtimal vermiyorum. Madem Sayın Bakan sahip çıkmadı demek ki böyle bir uygulama söz konusu değil. Böyle bir düzenleme, hazırlık söz konusu değil."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Başbakanlık Resmi Konutu'nda dün yaptıkları haftalık olağan görüşmeye ilişkin, "Uzun süreli görüşme oldu. Başbakan içeriğine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. İkinci bir Dolmabahçe görüşmesi midir, nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya ise Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Hayır öyle yorumlamamak lazım. Sayın Genelkurmay Başkanı, Başbakanla her zaman görüşebilir. O görüşmelerden birisi gerçekleşmiştir. Sürenin uzunluğu belki dikkati çekmiştir, onun dışında normal devlet yapılanması içinde Genelkurmay Başkanı her zaman Başbakanla baş başa görüşebilir."

Bir gazetecinin "Sizin makam şoförünüzle ilgili CHP kulislerinde dönen casus olabileceği dedikodularına ilişkin neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Siz de söylediniz dedikodu. Dedikoduyla ne yapılabilir
arkadaşlar? Dedikodu üzerine yorum yapmak yanlış olur. Böyle bir haberin bir gazetede manşet olması yanlış" dedi.

Kılıçdaroğlu, Gemlik Belediye Başkan Vekili seçimlerine ilişkin soruya karşılık da "Gemlik'te belediye etik dışı davranışlar sonucu AKP'ye geçti. Olayı yargıya taşıdı arkadaşlarımız, milletvekillerimiz yakından takip ediyorlar. Belli kişilere çıkar sağlandığı yolunda ciddi bazı konular var, onlar yargıya intikal ettirildi. Hep beraber yargı sonucunu bekleyeceğiz" diye konuştu.