Ankara'dan uçakla Dalaman Havalimanı'na gelen Kılıçdaroğlu, burada partililer tarafından karşılandı. Dalamanlılar'ı parti otobüsünden selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra Köyceğiz ilçe merkezinde parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu, farklı kesimlerin derdini çözeceklerini belirterek, ''Çünkü biz talimatı okyanus ötesinden almayız. Biz talimatı milletimizden alırız'' dedi.

''Aylardır soruyorum. Uludere'ye uçak gönderdiniz. Talimatı kimden, istihbaratı kimden aldınız?'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Konuşmuyorlardı... ABD açıkladı, 'ben verdim' dedi. 'Ben verdim ama siz beceremediniz, gidip vatandaşları bombaladınız', dedi. Düşününün, eğer bir ülke kendi istihbaratını başka bir ülkeye endekslemişse, o ülke bağımsız değildir. Bir ülke kendi dış politikasını başka bir ülkenin dış politikasına endekslemişse o hükümet milli değildir. Gayri milli bir hükümettir o hükümet. Biz kendi halkımıza, kendi istihbarat kaynaklarımıza güvenceğiz. Siz nasıl olur da kendi geleceğinizi, kendi istihbaratınızı , kendi dış politikanızı birisine endekslersiniz?'' diye konuştu.

Memur ve emekli maaşları

Kılıçdaroğlu, yılın beşinci ayının sonuna gelinmesine rağmen memura hala zam verilmediğini ifade ederek, ''Eğer, CHP iktidar olsaydı bütün memurlar sokaktaydı şimdi. Bütün memurlar, 'bizim maaşımızı nasıl ödemiyorsunuz' derdi. Neden? Biz özgürlüğü savunuruz da onun için. Baskı yapıyorlar, şiddet uyguluyorlar onun için'' diye konuştu.

Bir partilinin, ''Emekli maaşlarından da bahset'' diye seslenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Emeklilerin durumu şu anda çok iyi. Emekliye bir şey diyemem. Emeklilerin durumu da, keyfi de yerinde... Ben emeklilerin hakkını savundum. Emeklilerin büyük bir kısmı gidip AKP'ye oy verdi. Dolayısıyla ben bir şey demiyorum. Ben 9 milyon emeklinin hakkını her yerde savunacağım.''