-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa’da Genelkurmay Başkanı’nın görevi ile ilgili bir suç işlediği takdirde Yüce Divan’da yargılanması gerektiğinin yazdığını ifade ederek, "Despotluğa sürükleniyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’den ayrılırken basın basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına ilişkin soruya CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

“Bizim ülkemizin anayasasında Genelkurmay Başkanı görevi ile ilgili bir suç işlediği takdirde Yüce Divan’da yargılanması gerektiği yazıyor. Ama siz özel yetkili mahkemelerde yargılıyorsunuz. Ya anayasa uyacaksınız ya da anayasa yazarsa yazsın ben istediğimi yaparım diyeceksiniz. Bu hukuk devleti ile bağdaşmaz. Anayasanın 90. maddesi de uygulanmıyor. Bir başka örnek de bu. Ayrıca Anayasa’da basın hürdür, sansür edilemez yazıyor ama Türkiye’de medyanın özgür olmadığını herkes biliyor. Ülkede bir anayasa var ama uygulanmayan bir anayasa. Daha despot bir ülke olmaya doğru sürükleniyoruz.” (anka)