CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bugün bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu-Demirtaş görüşmesi saat 15.00'da Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında başladı. Demirtaş'ın talebi üzerine gerçekleştirilen görüşme öncesi CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Engin Altay, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı kapıda karşıladı.

Alınan bilgiye göre, Demirtaş'ın talebi üzerine gerçekleştirilecek olan görüşme Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında yapıldı. Görüşme 35 dakika sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "PKK'nın yönelttiği silah 7 Haziran'daki haklara yöneltilmiş bir silahtır. PKK derhal silah bırakmalı ve barış dilini konuşmalı. Kafaya silah dayanmışken barış sesini kimse duyamaz. CHP olarak Türkiye'de barışın tesisi adına bundan sonraki süreçlerde de üstümüze düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz" dedi.

Altay, ayrıca "MHP 7 Haziran'dan itibaren sürdürdüğü tutum bu sonucun ortaya çıkacağının işaretini veriyordu" dedi.

Altay, koalisyon kurulması ile ilgili sorulara da; "Koalisyondan ziyade bugün barışa nasıl ulaşabilirizi konuştuk" diyerek yanıtladı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
Ülkenin içinde bulunduğu vahim durumla ilgili kaygılarını ortaya koydular. Akan kanın durması ile ilgili yapılabileceklerle ilgili verimli bir görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye asla ve asla bölünmeyecek. Kardeşlik ve barış içinde yoluna devam edecektir. Terör nereden gelirse gelsin kabul edilemez. Orta da acılar kan ve terör var. PKK şunu bilmeli elde silahla barış istenmez. PKK'nın yönelttiği silah 7 Haziran'daki haklara yöneltilmiş bir silahtır. PKK derhal silah bırakmalı ve barış dilini konuşmalı. Kafaya silah dayanmışken barış sesini kimse duyamaz. CHP olarak Türkiye'de barışın tesisi adına bundan sonraki süreçlerde de üstümüze düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz. Türkiye'yi kimse bölmeyecek bölemeyecek.