CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın modere ettiği Türkiye'nin Nabzı programında Didem gazeteciler Derya Sazak, Orhan Bursalı, Avni Özgürel ve Nihal Bengisu Karaca'nın sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "Boru" açıklamasına da sahip çıktı. 21 Nisan'da Poyrazköy'de Bedrettin Dalan'ın arazisinde başlayan kazılarda 15′i dolu 22 LAW silahı bulunmuştu. Yaklaşık bir hafta sonra basının karşısına geçen Orgeneral İlker Başbuğ'un bu konudaki değerlendirmesi "Bunlar silah değil, boru" şeklinde olmuştu.

BORU AÇIKLAMASINA DESTEK

İşte bu açıklamaya destek CHP Liderinden geldi. Kılıçdaroğlu canlı yayında Başbuğ'un "Boru" açıklamasının sorulması üzerine "Lav silahı bir kere kullanılınca boru oluyor" diyerek Başbuğ'la aynı düşüncede olduğunu anlatmaya çalıştı.

SİLAH DEĞİL BORU

"Lav silahı bir sefer atılınca gerçekten bir daha kullanılmıyor." diyen Kılıçdaroğlu silahların saklanması, onların bulunması ve bunun üzerine gidilmesinde bir tereddüt olmadığını ancak Başbuğ'un elinde tuttuğu silahı ikinci kez kullanılma şansı olmadığını söyledi.

NİYE TUTUKLUYORSUNUZ ARKADAŞ

Hükümete karşı bir kamu kuruluşunun internet sitesi açmasının suç olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu "Onları savunacak halimiz yok. Biz niye karşı çıkıyoruz. Niye tutukluyorsunuz arkadaş. Biz suçlanma tarzına karşıyız. Hükümete karşı internet sitesi kurmanın terörizmle alakası yok.

28 Şubat sürecini masum bir süreç görmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinin soruşturulması gerektiğini, böyle bir sürece de karşı çıkmayacaklarını kaydetti.

Star