CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart’ın ardından 1 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek olan Aydın’ın Buharkent ilçesinde CHP Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Başoğlu'na destek için kente geldi. Kılıçdaroğlu’nun katılacağı miting öncesi CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar partililere mini bir konser verdi. İzmir’de katıldığı belediye başkanları toplantısının ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Kuyucak’a bağlı Pamukören Mahallesi’nde partililer tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde Buharkent’e gelen Kılıçdaroğlu, partilileri selamlayarak Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Partililerin büyük ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Aytun Çiray, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP’li belediye başkanlarıyla birlikte selamladığı Buharkentlilerden CHP adayı Başoğlu’na destek istedi.

29 Mart akşamı çeşitli olumsuzluklarla karşılaştıklarını iddia eden CHP Buharkent Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Başoğlu, “İlahi adalet yerini buldu. CHP olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni kazandık. Büyükşehir, diğer ilçelere hizmet götürmeye başladı. İnşallah 1 Haziran’da seçimi kazanarak ilçemizi CHP belediyeciliğiyle tanıştıracağız. Atatürk’ün partisi CHP, seçim satmaz. İttifak iddiaları kesinlikle yalan. Bu yalanlara inanmayın ve CHP’ye oy verin. CHP olarak ilçemizde ayrışma ve bölünmeye asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Siyasi bir konuşma yapmayacağını ve Buharkentlilerin vicdanına sesleneceğini ifade ederek konuşmasına başlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise, “Kim bu ülkeye hizmet etmişse, benim başımın üstünde yeri var. Aydın’da Özlem Başkan önce belediyeyi kazandı. CHP’nin hizmetlerinden memnun kalan halk, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da bizi layık gördü. ODTÜ’den mezun olmuş bir arkadaşımız Buharkent’te aday oldu. Büyükşehir belediyesiyle uyum içerisinde çalışmak istiyor. Burası çok önemli bir kent. Yerin altı da, üstüde zengin. İki arkadaşımızda size hizmet vermek istiyor. Birisi seçildi, birisi sizlerden görev bekliyor. Her şeyi bir yana bırakıyorum. Gün siyaset yapma günü değil. Buharkent’i nasıl ayağa kaldıracağımızı düşünüyoruz. 12 yıldır yapılmayan hizmetleri yapmak istiyoruz. 1 Haziran’da başkanınızı seçeceksiniz. Ben ve Büyükşehir Başkanı pazartesi günü buraya gelip kahve içeceğiz” diye konuştu.

“MÜHRÜ ALTI OKUN BÖĞRÜNE BASIN”
CHP’li belediyelerin şeffaf birer yöneticilik örneği sergilediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Bizim için herkes bir şeyler söyleyebilir ama kimse bizim için ‘Kul hakkı yedi’ diyemez. Her kuruşun hesabını verecekler. Sizden pazar günü mührü altı okun böğrüne basmanızı istiyorum. Biz barışı isteyen siyasi bir gelenekten geliyoruz. Beraber üretmeyi, paylaşmayı, huzurlu bir toplum ve güçlü bir Türkiye istiyoruz. Biz parayla oy satın almayız. Bizim öyle bir geleneğimiz yoktur. Birileri para dağıtabilir ama biz milletin hür iradesine saygılıyız. Siz oyunuzu vereceksiniz, bende gelip takipçisi olacağım. 12 yıldır size verdiği sözleri yerine getirmeyenlere değil; yeni bir belediye başkanına oy verin. Söz vereceğiz ve adam gibi arkasında duracağız. Göreceksiniz, 2 yıl içerisinde Buharkent’in dünyasını değiştireceğiz. Burayı yeniden inşa edip, emek ve alın terini getireceğiz. Buharkent’i hizmetle tanıştıracağız” şeklinde konuştu.

KADINLARI SİYASETE DAVET ETTİ
Türk kadınını siyasete davet eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Hanımlara güveniyorum. Hanımların eli bir yere değerse orada temizlik olur. İspatı Aydın’da var. Sizlere seçme ve seçilme hakkı veren parti CHP’dir. Avrupa’da pek çok ülkede kadınlara bu hak verilmezken, CHP bu hakkı Türk kadınına verdi. Kadınların siyasete girmesini istiyorum. Kadınların siyasete girmesiyle düzgün bir toplum ve yolsuzlukların olmadığı bir toplum ortaya çıkacaktır. Hanımlarımız pazar günü sandık başına gidecek ve Buharkent’i CHP belediyeciliğiyle buluşturacak.”

“CHP AVRUPA’DA ÖRGÜTLENİYOR”
CHP’nin Avrupa ülkelerinde de örgütlenmesini sürdürdüğüne işaret eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Arkadaşlarımız Almanya’da örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. Sadece Almanya’da değil, Hollanda ve Belçika’da da örgütleniyoruz. Arkadaşlarımız tüm güçleriyle çalışıyorlar. Ama şimdi Buharkent’teyiz. İnanıyorum ki pazartesi günü Buharkent için daha güzel bir gün olacak.”
30 Mart mahalli idareler genel seçimlerinin ardından Aydın’ın Buharkent’teki Belediye Başkanlığı seçimini 27 oy farkla AK Parti kazanmıştı. MHP’nin geçersiz oy itirazı üzerine yapılan sayımda, bu kez belediye başkanlığını 7 oy farkla MHP’li Yusuf Vural’ın kazandığı açıklanmıştı. Buharkent’te itirazların ardından son olarak MHP’li Yusuf Vural’ın belediye başkanlığını kazandığı açıklanmış, ancak AK Parti’nin itirazı nedeniyle Vural başkanlık mazbatasını alamamıştı. Kısıtlılara ve 2 askere oy kullandırıldığını iddia eden AK Parti’nin itirazını kabul eden YSK, 10 kısıtlı seçmene oy kullandırıldığı gerekçesiyle seçimi iptal etmiş, Buharkent’te seçimlerin 1 Haziran 2014 tarihinde yeniden yapılmasına karar vermişti.