CHP Genel Başkanı Kemasl Kılıçdaroğlu , NTV'nin, Cumhurbaşkanı seçimi için liderleri konuk ettiği programa katıldı.

Oğuz Haksever'in sorularını Giresun'da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ABD'deki İsrail lobisinin en etkin kuruluşlarından Amerikan Yahudi Kongresi'nin, 2004'te verdiği ödülü Başbakan'dan geri istemesini değerlendirdi.

"Biz onu uyardık ama dinlemedi" diyen Kılıçdaroğlu, "Kendisi verseydi iradesiyle iade etmiş olacaktı. Şimdi hangi yüzle geri verecek... Tıpış tıpış götürecek..." dedi. Programa giriş, 'sıcak gelişme' başlığı altında, Başbakan Erdoğan'ın Gazze saldırısı nedeniyle İsrail'e yönelik sert eleştirileri sonucu geri istenen madalyayla oldu.

CHP lideri konu hakkında şunları söyledi:
"Ben, Gazze'de yaşanan dram dolayısıyla ‘madalyayı iade et' demiştim. Hiç ses çıkmadı, iade de etmedi. Ama 'İsral'le ne ilgisi var onların' dedi. Eğer iade etseydi, kendi iradesiyle iade etmiş olacaktı. Ama onlar nasıl madalya vermeye karar verdilerse, şimdi ‘geri ver' diyorlar.

Hangi yüzle ve nasıl geri verecek? Bizim sözümüzü dinleseydi; her eleşritiriyi kendi şahsına yönelik olarak algılıyor ama dış politika milli olmalı diye düşünürüz biz. Biz defalarca uyardık ama o ‘biz doğruyuz' dedi. Bugün yalnızlaşan bir Türkiye var. Yarın madalayı iade edip etmeyeceğini merak ediyorum, tıpış tıpış götürecek ve iade edecek..."