CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kasım ayında İzmir'de belediye başkanlarıyla, Ankara'da milletvekilleriyle, Trabzon'da ise 81 ilin il başkanıyla bir araya gelecek. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun gelecek ay yapacağı bazı toplantıların tarihleri belli oldu.


Kılıçdaroğlu, İzmir'de 4-5 Kasım'da belediye başkanlarını, 12-13 Kasım'da Ankara'da partisinin milletvekillerini, 19 Kasım'da ise Trabzon'da 81 ilin il başkanlarını toplayacak.

CHP'nin 3 ayda bir yapmayı planladığı ancak FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle ertelenen belediye başkanları toplantısı, gelecek hafta İzmir'de düzenlenecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı, iki gün sürecek toplantıda, yerel yönetim politikaları masaya yatırılacak.

Mali performansların değerlendirileceği ve belediyelerin çalışmalarının ele alınacağı toplantıda, CHP'li belediye başkanları da söz alarak görüş ve önerilerini sunacak. Alanında uzman akademisyenlerin de katılacağı toplantıda, il ve ilçe bazlı örgütlenmede, belediyelerin rolleri de konuşulacak.

Toplantıda, ulaşım, kırsal kalkınma, çevre, eğitim, altyapı, kentsel dönüşüm gibi konular da ele alınarak, kırsal kalkınmada rol model olan İzmir'in çalışmaları masaya yatırılacak.

Kılıçdaroğlu, 12-13 Kasım'da ise partisinin milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek, partinin çalışmalarını ve Türkiye gündemini değerlendirecek.

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca 19 Kasım'da Trabzon'da 81 ilin il başkanıyla buluşacak. Örgüt çalışmalarının değerlendirileceği toplantıda, Türkiye gündemi ve bölgesel sorunlar da konuşulacak.