AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ
 
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan ve 9 ayda tamamlanan Aydın Belediyesi yeni hizmet binasının resmi açılışı törenle yapıldı. Yaklaşık bir ay önce faaliyete geçmesine rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun programı nedeniyle resmi açılışı ertelenen belediye hizmet binası vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği törenle resmen açıldı. 25 Milyon TL’ye mal olduğu öğrenilen binanın dış cephesi incir ve zeytinyağının renginden alan sarı camla kaplı.
 
Açılışa Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar ve Osman Aydın, İl Özel İdare Gele Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Günaydın, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle davetliler katıldı.
Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şubesi halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan açılış, CHP’li eski milletvekili Faruk Demir’in Atatürk için bestelediği “Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm” adlı şarkısını seslendirmesiyle devam etti.
 
resim-112.20120628160214.jpgAydın Belediyesi hizmet binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 10 katlı bina belediye hizmet binası hakkında bilgiler vererek, “Bu gördüğünüz binanın yapımı 1998 yılında başlamıştır. Maalesef, üzülerek ifade ediyorum ki 14 yıldır atıl bir şekilde kentin tam merkezinde ucube olarak durmuştur. Sizlere, 2009 yerel seçimlerinde bu binayı Aydın halkının kullanımına açacağıma söz vermiştim. 14 yıldır bitirilemeyen Belediye Hizmet binasını 9 ayda bitirdik, siz çok değerli Aydın halkının hizmetindedir.Binamız 22 bin metrekare ve 10 kattan oluşmaktadır. Yapının işletme maliyetleri ve enerji tüketimini en aza indirmek için ısıtma ve soğutma sistemleri en son teknoloji ile yapıldı. E- Belediye, Mobil Tahsilat, Mobil Sorgulama, Akıllı Kent Hizmet Masası, İletişim Merkezi Modülleri, Akıllı Kent Otomasyon Sistemleri, 7 gün 24 saat sizlerin hizmetinizdedir. Belediye hizmet binamızın yapımında hizmete geçen başta Fen İşleri Müdürlüğümüz olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni hizmet binası dışında devam eden projeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Çerçioğlu, “Sizlerle beraber 1 Haziranda yeni terminal binamızın temelini attık. 1 Haziran 2013 tarihinde, Aydın yeni terminal binasına, aynı yeni belediye binamız gibi modern, çağdaş terminal binasına kavuşacaktır. Kentler Meydanları ile anılır. Maalesef güzel Aydınımızın bir kent meydanı yoktu. Aydının en büyük sorunlarından biri otopark sorunu. Benim sol tarafımda 35 bin metrekarelik bir kent meydanı yaratıyoruz. Aydın halkının nefes alabileceği sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği mekanlar oluşturuyoruz. Yerin altında 2 katlı yaklaşık 600 araç kapasiteli otopark yapıyoruz. Halen inşaatı devam etmektedir. Balık Çarşısı 2 bin metrekare ve 18 üniteden oluşmaktadır. Tesis inşaatı tamamlanmıştır. Üç hafta sonra Aydın halkının hizmetinde olacak. 2009 yerel seçimlerinde söz vermiştim. 1200 metrekare inşaat alanına sahip taziye evimizin inşaatı devam etmektedir. Yine sağ tarafımızda kalan tabakhane deresinin ıslah çalışmasının projesi de hazırlanmış ihale aşamasındadır. Aydın’ın yine önemli sorunlarından bir tanesi trafik sorunudur. İstasyon Bulvarı ile Atatürk Bulvarının kesiştiği noktaya 250 metre uzunluğunda battı çıktı projemizin ön çalışmaları tamamlandı. Deplase çalışmaları ASKİ müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. En kısa sürede Aydın halkının hizmetinde olacaktır. Gençlik Caddesini, Kültür Sanat Sokağı olarak düzenliyoruz. İnşaatı başlamış durumda. Bu yıl sonunda siz değerli Aydın halkımızın hizmetinde olacaktır.
Aydın’ın simgesi olan fakat, simgesi olmasına rağmen Aydınlıların olmayan tarihi Milli Aydın Bankası Binası’nı kamulaştırarak sizlere, Aydın halkına iade ettik. İşte bu kapsamda, sevgi yolunu tarihi binalarımıza yakışır bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz.
 
Sizleri, daha fazla bu sıcakta bekletmek istemiyorum. Yaptığımız diğer hizmetlerimizi zaten sizler çok iyi biliyorsunuz, uzun uzadıya anlatmama gerek yok. Bizim tek amacımız, Aydın halkına hizmet etmek. Az konuşur çok iş yaparız, bizim felsefimiz budur” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇERÇİOĞLU’NA ÖVGÜ
resim-138.jpgKonuşmasına Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu överek başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sevgili Aydınlılar kendinizle ne kadar guru duysanız azdır. Size hesap vermeyi görev sayan namusu bir belediye başkanı seçtiniz. Kendisi için değil bulunduğu kent için çalışan bir belediye başkanı. Borçlu devraldığı bir belediyenin kasasını dolduran belediye başkanı. Bir Aydın Belediye Başkanını düşün bir de Aydın’dan kat kat daha büyük olan Ankara ve İstanbul Belediyelerini düşünün. Borç batağındalar, bir metroyu dahi yapamadılar. Buradan İstanbul ve Ankara belediye başkanlarına sesleniyorum. Nasıl hizmet vermeyi bilmiyorsanız gelin Aydın Belediye Başkanı size 15 gün kurs versin. Paraya ihtiyacınız varsa da gelin; Aydın Belediye Başkanı size borç para bile verir. Ben hep şunu söylüyorum. Bir işe kadın eli değdiği zaman her şeyin en iyisi ortaya çıkıyor. Özlem Hanım’da Aydın’da bir çok güzellikleri ortaya çıkarmış. Aydın Kent Meydanı, Milli Aydın Bankası ve Aydın Tekstil Alanları Aydın’a nefes aldıracak. Keşke bu hizmetleri Türkiye’nin her yerine götürebilsek. Siz O’na ‘Topuklu Efe’ diyorsunuz ama O bizim baş tacımız. Aydın il merkezindeki bu hizmetleri inşallah Aydın’ın tüm ilçeleri, tüm beldeleri ve tüm köyleri alacak. Aydın 2014’te büyükşehir belediyesi olduğunda Özlem Hanım’ın il merkezine değen kadın eli, tüm il geneline ulaşacak” şeklinde konuştu.
 
Törende konuşmaların ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler tarafından yeni hizmet binasının açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası Özlem Çerçioğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve misafirlerine yeni binayı gezdirirken, binada verilen hizmetlerden ve binanın teknik özellikleriyle ilgili çeşitli bilgiler verdi.
 
15 YIL SONRA AÇILDI
1997 yılında Hüseyin Aksu döneminde temeli atılan ve bir süre sonra inşaatı durdurulan Aydın Belediyesi hizmet binası için 13 yıl sonra Özlem Çerçioğlu tarafından binanın tamamlanması için başlatılan çalışmalar geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Temeli atıldıktan 15 yıl sonra açılışı yapılan belediye hizmet binası toplam 10 katlı olup, binanın dış cephe rengini zeytin yağı ve Aydın incirinden aldı. Daha önce Es-Ko iş merkezinde kiralanan 113 dükkanda hizmet veren Aydın Belediyesi, Türkiye’de kirada hizmet veren ender belediyelerden biriydi.
 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

video.gifHaberin videosu..

resim-001.20120628155937.jpg

 

resim-021.20120628160000.jpg

resim-036.20120628160013.jpg

resim-049.jpg

resim-053.jpg

resim-077.jpg

resim-091.jpg

resim-098.20120628160105.jpg

resim-106.jpg

2806aydin02-(18).jpg

2806aydin02-(ek).jpg