Oysa Kılıçdaroğlu, genel başkan olduktan sonra yaptığı ilk açıklamalarında, “Yakınlarıma çıkar sağlamayacağım. Zenginleşmeyeceğiz. Haram lokma boğazımızdan geçmeyecek” demişti.
 
Akit, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun maskesini düşürmeye devam ediyor. SSK Genel Müdürü iken kuruma 70 tane akrabasını doldurduğu iddia edilen Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye genel başkan olduktan sonra da makamını kullanarak akrabalarını işe yerleştirme geleneğini sürdürdüğü ortaya çıktı.
 
“Yakınlarıma çıkar sağlamayacağım” diyen Kılıçdardoğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun kızkardeşi Cemile Özdemir’in oğlu Deniz Özdemir’i CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde işe yerleştirdiği iddia ediliyor. İddiaya göre Kılıçdaroğlu, eşinin ricası üzerine Deniz Özdemir için CHP’li Başkan Battal İlgezdi’yi aradı. Başkan İlgezdi ise Özdemir’i belediyenin bir şirketine müdür yaptı. Ayrıca Başkan İlgezdi’nin CHP Genel Merkezi’nden gelen iş talepleri nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiği, telefonunu bile kapattırdığı belirtiliyor.
 
SEN NEYMİŞSİN BE KEMAL!
 
Kılıçdaroğlu, genel başkan olduktan sonra aile dostlarının oğlunu da yine CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde işe yerleştirmişti. Kılıçdaroğlu, kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun evinde kaldığı ailenin işsiz oğlu Yusuf Kocadağ’ı Ataşehir Belediyesi’nde Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nde işe başlatmıştı. SSK Genel Müdürü olduğu dönemde eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun erkek kardeşi Endercan Özdağ ve eşi Beşer Özdağ’ı Kocaeli SSK Hastanesi’nde sınavsız işe yerleştirdiği ortaya çıkan Kılıçdaroğlu’nun 70 akrabasını kuruma yerleştirdiği iddia ediliyor.
 
SORULARDAN KAÇTILAR
 
Hakkındaki iddialarla ilgili olarak aradığımız Deniz Özdemir, telefonlara çıkmazken, babası Kemal Özdemir, iddialara cevap vermek yerine “Niye soru soruyorsunuz? Tayyip için mi çalışıyorsunuz?” diyerek telefonu kapattı. Ablası Evrim Özdemir ise kardeşinin bilgisayarcı olduğunu ve bir şirkette genel müdür olarak çalıştığını söyledi. Ataşehir Belediyesi’ne ne zaman girdiğini sormamız üzerine Evrim Özdemir, “Yine Kemal Kılıçdaroğlu işe girdirdi diye yazacaksınız değil mi? Hayır, kardeşim özel şirkette çalışıyor” diyerek telefonu kapattı.
 
 
yeniakit