Seçimlerde yüzde 25'lik oy oranı ile parti içinde çatlak seslerin çıkmaya başladığı CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılının Aralık ayında verdiği röportajdaki sözleri gündeme geldi. Röportajda kılıçdaroğlu, seçimlerde tek başına iktidar olmalarının başarı anlamı taşıyacağını belirterek, "Seçimlerde başarılı olamazsak, "Hadi bize eyvallah "deriz" diye konuşmuştu. 
 
Kılıçdaroğlu, seçimlerde başarısızlık halinde, "Başarısız olursak zaten tek başına ben değil, yönetim kadrosu olarak, 'Bu işi götüremedik' diyeceğiz, bunu samimi söylüyorum" ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdürmüştü: 
 
"CHP'de rahatlıkla genel başkanlık yapacak partililer var. Eğer başarısız olursak çıkıp, 'Biz çalıştık, dilimiz döndüğünce halka anlattık, sorunlar karşısında çözüm önerileri ürettik ama ne yapalım olmadı. Beklediğimiz sonucu alamadık" diyeceğiz. Başarılı olamazsak, 'Hadi bize eyvallah' deriz. Bizden sonra gelecek genel başkanın da emrinde çalışırız. Çünkü biz partiliyiz. Çünkü biz CHP'liyiz, koltuk peşinde değiliz.". "Sizce CHP için yüzde 30-32 oy almak başarı mıdır?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Yüzde 30-32 az değil. Ama başarının kıstası nedir, iktidar olmak. Hele tek başına iktidar olmuşsanız, başarıyı yakalamışsınız demektir" diye konuşmuştu. (İHA)