Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden tüm takımlara eşit mesafede olduklarını söyledi.
 
Four Season Otel'de gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantının bitiminde kulüp başkanları ile birlikte kameraların karşısına geçen Bakan Kılıç, "Maçlardan önce bayramı da fırsat olarak değerlendirdik ve bir araya geldik. Bugünkü milli maçı fırsat bilerek sezon öncesi durum değerlendirmesi gerçekleştirdik. Futbolumuzun sorunlarını görüştük. Türkiye 2020'ye aday. Olimpiyatlarda sadece o organizasyonu gerçekleştiren ülke değil, başarıdan başarıya koşan bir ülke olmak istiyoruz. Türkiye'de futbol dışı branşları da çok önemsiyoruz." diye konuştu.
 
 Bakan Kılıç, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 takıma da eşit mesafede olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Biz bütün kulüplere eşit mesafedeyiz. Türk sporunu bakanlık olarak destekleyeceğiz. Bugün olduğu gibi bundan sonra da başkanlarımızla, TFF yöneticileri ile bir araya geleceğiz. Futbol üzerinden diğer branşlara ciddi yatırımlar yapılmasını istiyoruz. Kulüp başkanlarımızın da bu toplantıdan memnun olduğunu düşünüyorum. Sporla iç içe bir hayat için de başkanlarımızdan büyük destek alacağız. Bugünkü toplantı gündemimiz buydu. Bir konuya odaklanmak üzere toplanmadık. Her kulübün farklı farklı sorunları var. Tüm sorunları konuştuk."
 
Gazetecilerin Türk futbolundaki şike iddialarının toplantıda konuşulup konuşulmadığı şeklindeki soruları ise Kılıç, "Şike soruşturmasının detaylarına girme gereği duymadık. Hepimizin ana neticesi şudur. 18 futbol kulübümüz, Türk milli takımının insan rezervidir. TFF, özerk bir yapı. Futbolla ilgili güncel sorunları siyasal sorun haline getirmek kimseye fayda sağlamaz. TFF üzerinde emretme buyurma yetkimiz yoktur. Bugün neler yapabileceğimizi konuştuk." diye cevapladı.
 
Kulüpler adına söz alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de, 10 yıldır futbolun içinde olduğunu ve sezon başlamadan önce ilkez bir toplantının yapıldığını açıkladı.
 
 Demirören, "Bakanımıza teşekkür ediyorum. 10 yıldır futbolun içindeyim. İlk kez bir bakan, başkanları toplayarak düşüncelerimizi paylaşmak istedi. Özellikle bu zamanda bakanımızın da bizimle birlikte olduğunu göstermesi çok güzel. Taraftarlarımızı konuştuk. Kulüplerimizin sıkıntılarını anlattık. Ekonomik olarak nasıl katkıda bulunabiliriz diye konuştuk. Faydalı bir toplantı olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.