Kılcal damarların genişlemesi ile deri yüzeyinden belirgin bir şekilde görünür hale gelmesi ve özellikle bu durumun yüzde oluşması kişiyi sosyal açıdan oldukça sıkıntılı bir hale getiriyor.

İğneli radyofrekans ya da altın iğne diye tanımlanan secret altın iğne, derinin farklı derinliklerine inebilme özelliği sayesinde leke, kırışık, çatlak, terleme gibi problemlerin çözümlerinin yanı sıra kılcal damar sorununa da çözüm getirebiliyor. 

Yapısal, genetik, yaşa bağlı olarak belirginleşen kılcal damarlar, güneşe aşırı maruziyet, aşırı sıcak, beslenme şekilleri, kronik alkol kullanımı, siroz gibi karaciğer rahatsızlıklarında ortaya çıkabiliyor. 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Üstünsoy, rozasea hastalığında da kılcal damarların belirgin bir şekilde kendini gösterdiğini söyledi.

Kılcal damar problemlerinde lazer tedavisinin çok etkili ve uzun zamandır kullanılan bir yöntem olduğunu belirten Üstünsoy, son zamanlarda radyofrekans yönteminin de sıklıkla tercih edildiğini belirtti. 

Üstünsoy, bu yöntemin de güvenilir ve daha az ağrılı olduğunu, ayrıca uygulama sonrasında daha hızlı iyileşme ve sosyal hayata dönüş sağladığını aktardı.

Kılcal damarların ortadan kaldırılmasında etkin rol oynayan secret altın iğne uygulamasına da değinen Dr. Üstünsoy, bu yöntem hakkında ise şunları anlattı: 

“Deri yüzeyinde görünür hale gelen bu kılcal damarlara iğneler yardımıyla iletilen radyofrekans, damarı kalıcı olarak yok ediyor. Damar yok edilirken deride oluşan minimal hasar da birkaç gün içinde ortadan kalkıyor. Özellikle yüzde belirgin ve yaygın ağ görünümünde yerleşik damarlarda ve rozasea hastalığında 2-4 seansta efektif sonuçlara ulaşıyoruz.

Yanı sıra özel bir uç ile özellikle bacaklarda yerleşimli daha büyük kılcallara ya da yüzde az sayıda dağınık, sıklıkla burun kenarlarına yerleşimli kılcal damarlara tedavi olanağı sunuyor. Tek seansta bile başarılı sonuçlar alınabiliyor. Uygulama sıklığı 3-4 hafta arasında değişmekle birlikte sonrasında 2-3 gün süreli epitelizan bir krem ve mutlaka güneş koruyucu kullanılması da yeterli oluyor. Yöntemin bir diğer avantajı ise yaz aylarında dahi uygulanabilmesi.”