KKTC"nin Dipkarpaz köyünde yaşayan 17 yaşındaki Rum kızı Elli Yorgalli, Türk komşularının oğlu Emrah Büyükdoğan"a (22) áşık oldu. Ailesinin şiddetle karşı çıkmasına rağmen aşkından vazgeçmedi ve Türk-Rum düşmanlığına meydan okuyarak Emrah"a kaçtı.

ELLİ-Emrah aşkı Rumlarla Türklerin karışık yaşadığı KKTC"nin Dipkarpaz köyünde üç yıl önce başladı. Elli 14 yaşındayken Türk komşuların en büyük oğlu Emrah Büyükdoğan"a áşık oldu ve iki genç görüşmeye başladı. Filizlenen aşkı fark eden Yorgalli ailesi, kızları Elli"ye Emrah ile görüşmesini yasakladı ve aylarca eve kapattı. Tüm yasaklara rağmen Elli-Emrah aşkı devam etti.

17 yaşına giren ve ailesinin baskılarından bunalan Elli, bir buçuk ay önce Emrah"a kaçtı. Emrah da gelin adayını babası Mustafa Büyükdoğan"ın evine götürdü. Baba Mustafa ve anne Döne, "kızım" dediği Elli"yi bağırlarına bastı. Dipkarpaz"da herkesin yıllardır bildiği Elli-Emrah aşkına komşuların desteği büyüktü. Ancak Elli"nin ailesi, kızlarının reşit olmadığını ve kaçırıldığını belirterek polise başvurdu. Yorgalli ailesi, Büyükdoğan ailesinin 1978 yılında Kayseri"den gelerek adaya yerleştiği için, "Kızımı Türkiyeliler zorla kaçırdı" diye şikáyetçi oldu. Tarafları dinleyen polis ise ortada kaçırılma olmadığını açıkladı.

Nikáh şahidi Talat

Emrah, başlarından geçenleri anlatırken, "Elli"nin ailesi, polisten de sonuç alamayınca adam tutarak bizi darp etti. Elli ile bir lokantada yemek yerken saldırıya da uğradık. Hatta Elli"nin annesi o saldırıda ayağımı da ısırdı. Aşkımız üç yıl önce 17 Eylül"de başlamıştı. Bu tarihte de evleneceğiz" dedi. Elli ise, "Emrah"ı çocukluğumdan bu yana tanıyorum. Çok zor günler geçirdik ama Emrah"ı çok seviyorum. Engel olamayacaklar" diye konuştu.

Evliliğe şiddetle karşı çıkan Yorgalli ailesi ise, genç áşıkları ayırmak için mücadelelerine devam ediyor. Rum aile, iki hafta önce Dipkarpaz"ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat"ın yolunu kesti ve "Kızımızı kaçırdılar" diyerek yardım istedi. Genç çift ile buluşan Talat ise, Emrah ile Elli"nin aşkını öğrenince, "Ben bu aşka sahip çıkacağım, nikáh şahitleri de ben olacağım" sözü verdi. Talat, Kıbrıs sorununu çözme görüşmeleri yaptığı Rum lider Dimitris Hristofyas"a da durumu anlatacağını ve Elli"nin nikáh şahidi olması teklif edeceğini de belirtti. Elli ve Emrah"ın en büyük destekçileri ise Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci. Belediye Başkanı Demirci ekonomik durumları iyi olmayan Emrah ve ailesinin düğününü Lefkoşa"da yapacak.  VATAN