Yaklaşık 2 yıl önce Umurlu’da 60 yıldır ibadete açık olan Bayramyeri Camii’ne giden İl Müftüsü Ömer Kocaoğul kıblenin hatalı olduğunu belirledi.
video-haber.png
Bunun üzerine pusula ile yapılan ölçümde camide kıblenin 30 derece hatalı yapıldığı belirlenerek saf düzeni kıbleye uygun şekilde yeniden oluşturuldu. Kendi arasında toplanan cemaat eski ve mahalleye yetersiz gelen camiyi yenilemek ve kıbledeki hatayı da gidermek için Cami Yapma Derneği kurdu.

Muharrem Bakat Başkanlığı’ndaki dernek kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak çalışmalara başladı. Sosyal faaliyet alanından toplantı şadırvanına ve çifte minaresine kadar her türlü ayrıntının düşünülüp mihrap ve minberi özel olarak dizayn edilen 2 yılda tamamlandı. Aynı anda yaklaşık 1500 kişinin ibadet edebileceği caminin açılışı için mahalle sakinleri ve cami yaptırma derneği keşkek ve aşure kaynatıp davetlilere dağıttı.

Açılışa Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cami Yaptırma Derneği Başkanı Muharrem Bakat, korku ve heyecanla başladıkları bu işi bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Böyle hayırlı bir işe vesile olduğumuz için mutluyuz. Bu cami biz olmasak da kesinlikle yapılacaktı. Ama bu fani dünyada biz de bu hizmetin içinde yer aldığımız için mutluyuz, sevinçliyiz” diyerek caminin yapımına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Yeryüzünde yapılan ilk binanın Allah’ın evi olarak adlandırılan Kabe olduğunu ve “Camilerimizi Kabe’nin birer şubesi olarak görebiliriz. Bu nedenle bu eseri yapılmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Mabetlerin önemine değinerek Ramazan ayı’nın başında ve okulların tatile girdiği bu günlerde anlamlı bir açılışa katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Aydın Valisi Erol Ayyıldız, bazı hayır işlerinin herkese nasip olmadığını belirterek “Siz yüreğinizde ve gönlünüzde Kabe’yi hissederek, O’nun burada bir şubesini açma noktasında gösterdiğiniz gayreti Cenabı Hak kabul eylesin. Allah’ın camilerine ancak Allah’tan korkan insanlar yardım eder. Hayır herkese nasip olmaz. Allah bizleri hayır etmeyi bilenlerden eylesin” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Cami’nin açılışı Vali Erol Ayyıldız, Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve davetliler tarafından dualar eşliğinde yapıldı.

Yenilenerek ibadete açılan Bayramyeri Camii’nde ilk Cumayı Efeler Müftüsü Salih Akçan kıldırdı. Cami cemaatinde Mehmet Sürücü, Cumhur Başak ve Lütfü Urhan, camilerinin hem yenilendiğini hem de hatalı olan kıblesinin düzeltildiğini belirterek caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!

60-yil-sonra-kiblesi-hatali-oldugu-anlasilan-cami-yenilendi2.jpg

60-yil-sonra-kiblesi-hatali-oldugu-anlasilan-cami-yenilendi3.jpg

60-yil-sonra-kiblesi-hatali-oldugu-anlasilan-cami-yenilendi1.jpg