Monika Samaan 2005 yılında Sidney'deki bir KFC restoranında yediği tavuktan dolayı salmonella zehirlenmesi geçirmişti.

Zehirlenme Monika'nın beyninde yol açtığı hasarla konuşma yetisini yitirmesine ve tekerlekli iskemleye bağlanmasına sebep olmuştu.
KFC Avustralya mahkemesinin verdiği tazminat kararını "hayal kırıklığı" ile karşıladığını bildirdi.

Avustralya'daki New South Wales bölgesinde davaya bakan Yüksek Mahkeme KFC'nin zehirlenen kızla ilgili sorumluluklarını yerine getirmediğine karar vererek şirketi 8 milyon Avustralya doları tazminata mahkum etti.

Ailenin avukatı George Vlahakis kararın kendilerini rahatlattığını söyledi.

Avukat "Monika'nın gördüğü ağır beyin hasarı ailenin zaten çok sınırlı olan kaynaklarını tüketmişti. Bu tazminata çok ihtiyaçları vardı. KFC bu güne kadar Monika'nın tek kuruş almaması için direndi" diye konuştu.

Monica yediği tavuktan zehirlenerek hastaneye kaldırıldığında 7 yaşındaydı.

KFC ise Monika'nın zehirlenmesine yediği tavuğun sebep olduğunun kanıtlanamadığında ısrar ederek, kararı şaşkınlıkla karşıladı ve itiraz edeceğinin işaretlerini verdi.
Şirketin bir yöneticisi "Monica Samaan'ın ailesi için derin üzüntü duyuyoruz. Ne var ki KFC'nin güvenli ve kalilteli yiyecek sunan bir şirket olarak itibarını korumak gibi bir sorumluluğumuz da var" diye konuştu.

Mahkemede, Monika, annesi, babası ve erkek kardeşi, yani KFC tavuğunu paylaşan bütün aile fertlerinin, kusma ve ishal gibi rahatsızlıklarla hastalandıkları, diğerleri iyileşirken Monika'nın 6 ay komada kaldığı anlatıldı.