Milano Belediyesi'nin desteklediği Yoga dersi etkinliğinde katılımcılar için parkın içinde özel alan ayrıldı ve katılımcılara yoga matı verildi. Etkinliğe kaydolan bin 500 kişi kendilerine ayrılan alanda hazırlanmış yoga matları üzerinde yoga eğitmenleri Xuan-Lan Trinh, Anna Inferrera ve Giselle Bridger tarafından verilen açık alanda yoga dersinin keyfini çıkardı. Kaydolamayanlar ise kendi matlarıyla, biraz daha uzaktan da olsa dersi takip edip yoga yaptılar. Televizyon sunucusu ve model Fiammetta Cicogna ise etkinliğin özel konuğu oldu.

Mayıs ayında Madrid'de de bir etkinlik düzenleyen Free Yoga etkinliği kurucularından Xuan-Lan Trinh Sempione Parkı'ndaki yoga dersi için, "İnanılmaz bir deneyim oldu. Çok güzel ve çok sıcak bir gündü, beklediğimizden de fazla katılım oldu. Şehrin göbeğinde, güzel bir parkta kalabalığın enerjisi çok pozitifti. Bu kadar katılımcının aynı andan yaptığı hareketler bir bilinç ve etkinliğe saygı gösteriyordu"dedi. 

ABD ÖRNEĞİNDEN ETKİLENMİŞLER

New York Times Meydanı'nda düzenlenen açık alanda yoga dersinden etkilenerek bu fikri Avrupa'ya taşıdıklarını belirten Xuan-Lan Trinh, "Amacımız insanlara yogayı götürmek. Pek çok iyi hazırlanmış yoga etkinliği var ancak bu şekildeki bir etkinlikle daha önce yoga yapmayanları da yoga ile tanıştırıyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe katılan üniversite öğrencisi Clara Raduni, "Yoga yapmak çok güzelmiş, oldukça rahatladım. Bundan sonra da yoga yapacağım. Bugün burada bu kadar kalabalık 'bir' hissettik, bu da çok güzel bir deneyimdi" yorumunda bulundu. İlk defa yoga yaptığını belirten Claudia Sassini ise, "Arkadaşımla yeni bir deneyim yaşamak için geldim ve çok memnun kaldım. Vücudu doğayla bağlantıya geçiren bir deneyimdi, tekrar yapacağım" dedi.