CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin soru önergesini yanıtlayan Şimşek, Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunla; belirlenen süre ve formata uygun olarak kurumlar tarafından yapılacak bildirimlerden, hak sahiplerinin tespiti ve hak sahibi bazında ödeme yapılarak, hesabın tasfiyesinin amaçlandığını belirtti.

Şimşek, bu kapsamda kurumlar tarafından istenilen formata uygun olarak yapılan bildirimlerden 8 milyon 483 bin 21 hak sahibinin tespit edildiğini ifade ederek, hak sahiplerine yapılacak ödemelerin hesaplandığını, ilan prosedürünün tamamlandığını ve 28 Temmuz 2008 tarihinde başlayan ödemelerin halen devam ettiğini bildirdi.

Yasa gereği KEY hak sahiplerinin, yardım tutarlarıyla ilgili itirazlarını çalıştıkları kurumlara yaptığını hatırlatan Şimşek, nema hesabına ilişkin şu ana kadar Emlak Bankasına hak sahibi bazında herhangi bir itirazın gelmediğini kaydetti.

Şimşek, bazı kurumların yaptıkları bildirimlerin kanun ve uygulama yönetmeliğiyle belirtilen bildirim formatına uygun olmadığını, bu nedenle hak sahiplerinin ödeme listelerine konulmadığını belirterek, bu listelerin düzeltilmesi için kurumlara iade edildiğini ifade etti.

Mehmet Şimşek, Emlak Bankasınca yapılan nema hesaplarında şu ana kadar tespit edilen herhangi bir yanlışlığın bulunmadığını da kaydetti.

AA