Ayrıca, www.keyodemeleri.com sitesinden de ödemelere ilişkin sorgulama aynı gün başlayacak.

22 Mayıs 2007 Tarihli ve 5664 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun ve 14 Ağustos 2007 Tarihli ve 26613 Sayılı Resmî Gazete"de Yayımlanan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik Hükümlerine Göre Tespit Edilen Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine ilişkin Tebliğ Resmi Gazete"de yayımlandı. Tebliğe göre, Ziraat Bankası tarafından Emlak Konut GYO AŞ"ye bildirilen listeler hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere Resmi Gazete"de 28 Temmuz"dan itibaren ilan edilecek. Ayrıca, www.keyodemeleri.com sitesinde KEY ödemelerine ilişkin sorgulama yarından itibaren başlayacak. KEY hak sahipleri ödeme miktarlarını internet sitesinden kimlik numaraları ve sosyal güvenlik numaraları ile öğrenebilecek.

HAK SAHİPLERİ ZİRAAT BANKASI ŞUBELERİNDEN YAPILACAK

Yapılan sorgulama sonucunda çıkan ödeme miktarına hak sahibinin itirazı olmaması durumunda, hak sahipleri ödemelerini Ziraat Bankası şubelerinden kimlik numarasını ibraz ederek alacak. Kurumlar tarafından kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak. Bireysel ödeme için Ziraat Bankası şubelerine başvuran hak sahiplerinin kimlik numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ile başvuru yapmaları gerekecek. Sosyal güvenlik numarası ile ödeme yapılmayacak. Kimlik numarasının son iki rakamı 00-08 olan hak sahiplerine 28 Temmuz"da, son rakamı 10-18 olanlara 29 Temmuz"da, 20-28 olanlara 30 Temmuz"da, 30-38 olanlara 31 Temmuz"da, 40-48 olanlara 1 Ağustos"ta, 50-58 olanlara 4 Ağustos"ta, 60-68 olanlara 5 Ağustos"ta, 70-78 olanlara 6 Ağustos"ta, 80-88 olanlara 7 Ağustos"ta, 90-98 olanlara ise 8 Ağustos"ta ödenecek.

HİSSE SENEDİ DE ALINABİLECEK

KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası"nda hesabı bulunan ve bu hesabına ilişkin Bankkartı bulunanlar, ATM"leren beklemeden ilk günden itibaren paralarını alabilecek. KEY ödemeleri bireysel olarak Ziraat Bankası Şubelerinden yapılabileceği gibi Ziraat Bankası Şubeleri"ne başvuruda bulunan kurum, kuruluş ve saymanlıklar aracılığıyla toplu olarak da ödenebilecek. Hisse senedi talep edecek hak sahiplerinin Ziraat Bankası Şubeleri"ne bireysel olarak başvurmaları gerekecek. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri bankadan hisse senedi hak sahipliğine ilişkin dekont alacak. Topluca hisse senedi talebi kabul edilmeyecek. Hisse senedi ilmühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından ilan edilecek.

3 AY İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almaması Sosyal güvenlik numarası ile yapılan sorgulamada kimlik numarasının bulunmaması yada KEY hak sahibi olduğunun ve ödeme miktarının doğru olmadığının ileri sürülmesi halinde üç ay içinde öncelikle çalışmış oldukları kurumlara, bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik kurumlarına müracaat edilebilecek.

Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümünün aslen/vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanabilecek. İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüştürüldüğüne dair mahkeme kararının ibraz edilmesi halinde ise hisse oranında ödeme yapılacak.

Vekaletname ile yapılacak ödemelerde, genel vekaletnameye istinaden ödeme yapılabilecek, özel bir vekaletname istenmeyecektir. Ancak, ibraz edilecek genel vekaletnamede vekilin bankadan para çekme yetkisi bulunacak. 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazine"ye gelir olarak kaydedilecek.